El Palau de la Música va acollir l’acte central de celebració dels 50 anys de la Gran enciclopèdia catalana, amb l’espectacle Llum de paraula. Amb coreografia d’Ariadna Peya, direcció musical de Clara Peya i dirigit per Marc Angelet i Marc Rosich, Llum de paraula va ser concebuda com “una vetllada de poemes, música i dansa creada expressament per a la celebració del 50è aniversari, i va estar inspirada per la voluntat de donar veu als inconcrets en forma de paraules, que, en ordenar-se una rere l’altra, pàgina rere pàgina, acaben convertides en llibres”.

El president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, Jordi Porta, va destacar que amb aquest espectacle “es pretén homenatjar els ideòlegs i creadors de la Gran enciclopèdia catalana i ser fidels als seus principis a l’hora de crear una gran obra que ha esdevingut clau en la història del país”.

“Actualment, cinquanta anys després de la seva creació en un país i un món diferent i en permanent transformació, el Grup Enciclopèdia Catalana es manté ferm en l’aposta pel rigor, la seriositat, el risc i la creativitat, entre altres valors que han estat part intrínseca del projecte des del seu naixement”, va destacar Porta.

L’espectacle es va estructurar en tres parts: Terra i llengua, Espai i cosmos i Futur i esperança. A continuació recollim articles publicats en relació amb la celebració dels 50 anys del Grup Enciclopèdia Catalana:

 

 

×