Política de galetes

Aquesta “Política de galetes” té com a finalitat informar de manera clara i precisa sobre les galetes que es fan servir al nostre web.

Fem servir galetes pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, personalitzar el lloc web, facilitar la navegació dels usuaris, proporcionar una experiència millor en l’ús del lloc web, identificar problemes per millorar el web, fer mesuraments i estadístiques d’ús i mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l’anàlisi de l’ús que fas del lloc web.

T’informem que podem utilitzar galetes al teu equip amb la condició que hi hagis donat el consentiment, excepte en els supòsits en els quals les galetes siguin necessàries per a la navegació pel nostre lloc web. En cas que prestis el consentiment, podrem utilitzar galetes que ens permetran tenir més informació sobre les teves preferències i personalitzar el nostre lloc web de conformitat amb els teus interessos individuals.

QUÈ SÓN LES GALETES?

Les galetes i altres tecnologies semblants, com ara local shared objects, flash galetes o píxels, són eines utilitzades pels servidors web per emmagatzemar i recuperar informació sobre els seus visitants, així com per oferir un funcionament correcte del lloc.

TIPUS DE GALETES

Tipus de galetes en funció de l’entitat que les gestioni:

Galetes pròpies: són les que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel titular de la pàgina web, des d’on es presta el servei sol·licitat per l’usuari.

Galetes de tercers: són les que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini no gestionat pel titular de la pàgina web des de la qual es presta el servei sol·licitat per l’usuari sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les galetes. Així mateix, en el cas que les galetes s’instal·lin des d’un equip o domini gestionat pel titular mateix del lloc web però que la informació que es reculli mitjançant aquestes galetes la gestioni un tercer, també es parlarà de galetes de tercers.

Tipus de galetes segons la finalitat:

Galetes tècniques: són les que permeten a l’usuari navegar a través d’una pàgina web, plataforma o aplicació i fer servir les diferents opcions o serveis que hi hagi, incloent-hi les que l’editor fa servir per permetre la gestió i operativa de la pàgina web i habilitar-ne les funcions i serveis, com, per exemple, controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a llocs d’accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, fer el procés de compra d’una comanda, gestionar el pagament, controlar el frau vinculat amb la seguretat del servei, fer la sol·licitud d’inscripció o participació en un esdeveniment, comptar visites a l’efecte de la facturació de llicències del programari amb el qual funciona el servei (lloc web, plataforma o aplicació), utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so, habilitar continguts dinàmics (per exemple, animació de càrrega d’un text o imatge) i compartir continguts a través de xarxes socials.

També pertanyen a aquesta categoria, per la seva naturalesa tècnica, les galetes que permeten la gestió, de la manera més eficaç possible, dels espais publicitaris que, com un element més de disseny o “maquetació” del servei ofert a l’usuari, l’editor hagi inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma sobre la base de criteris com el contingut editat, sense que es recopili informació dels usuaris amb finalitats diferents, com pot ser personalitzar aquest contingut publicitari o altres continguts.

Galetes de preferències o personalització: són les que permeten recordar informació perquè l’usuari accedeixi al servei amb determinades característiques que poden diferenciar la seva experiència de la d’altres usuaris, com, per exemple, l’idioma, el nombre de resultats a mostrar quan l’usuari fa una cerca, l’aspecte o contingut del servei en funció de la mena de navegador a través del qual l’usuari accedeix al servei o de la regió des de la qual accedeix al servei, etc.

Galetes d’anàlisi o mesurament: són les que permeten al seu responsable fer un seguiment i una anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades, inclosa la quantificació dels impactes dels anuncis. La informació recollida mitjançant aquesta mena de galetes s’utilitza en el mesurament de l’activitat dels llocs web, aplicació o plataforma, amb la finalitat d’introduir millores en funció de l’anàlisi de les dades d’ús que fan els usuaris del servei.

Galetes de publicitat comportamental: són les que permeten la gestió, de la manera més eficaç possible, dels espais publicitaris que hi ha a la pàgina web. Aquestes galetes emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través de l’observació continuada dels seus hàbits de navegació, la qual cosa permet desenvolupar un perfil específic per mostrar publicitat en funció d’això.

Galetes de geolocalització: es fan servir per saber en quin lloc es troba un usuari quan sol·licita un servei. Aquesta galeta és anònima i s’usa, per exemple, per a oferir a l’usuari la informació adequada en funció del país on es trobi.

Tipus de galetes segons termini de temps que romanen activades:

Galetes de sessió: són les dissenyades per recaptar i emmagatzemar dades mentre l’usuari accedeix a una pàgina web. Se solen emprar per emmagatzemar informació que només interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l’usuari una única vegada (per exemple, per a una llista de productes adquirits) i desapareixen quan s’acaba la sessió.

Galetes persistents: són les que mantenen les dades emmagatzemades al terminal, i que permeten accedir-hi i tractar-les durant un període definit pel responsable de la galeta, que pot anar d’uns quants minuts a uns quants anys.

GALETES UTILITZADES AL NOSTRE WEB

Denominació

 

1P_JAR

 

s_vi

Titular

 

Google Adwords

 

Adobe Analytics

Durada

Persistent 1 dia

Finalitat publicitària

Marca de data i hora de l’identificador de visitant únic

PHPSESSID Galeta tècnica Sessió Conté l’identificador de la sessió. S’elimina en tancar el navegador.

 

COM ES DESHABILITEN LES GALETES ALS NAVEGADORS?

En qualsevol moment, l’usuari pot permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la modificació dels paràmetres de configuració del navegador instal·lat al seu ordinador:

Chrome Configuració -> Mostrar opcions avançades -> Privacitat -> Configuració del contingut
Per a més informació, pot consultar el suport de Google o l’Ajuda del navegador.

Explorer Eines -> Opcions d’Internet -> Privacitat -> Configuració
Per a més informació, pot consultar el suport de Microsoft o l’Ajuda del navegador.​​​​​ Firefox Eines -> Opcions -> Privacitat -> Historial -> Configuració personalitzada

Per a més informació, pot consultar el suport de Mozilla o l’Ajuda del navegador.

Safari Preferències -> Seguretat

Per a més informació, pot consultar el suport d’Apple o l’Ajuda del navegador

La desactivació de les galetes no impedeix la navegació pel lloc web, encara que l’ús d’alguns dels seus serveis podrà ser limitat i, per tant, la seva experiència de navegació podrà ser menys satisfactòria.

RETIRAR EL CONSENTIMENT

L’usuari podrà retirar en qualsevol moment el consentiment relacionat amb la “Política de galetes”, i podrà eliminar les galetes emmagatzemades al seu equip a través dels ajustos i configuracions del seu navegador d’internet, indicats anteriorment, així com accedint al nostre panell de configuració.

CONFIGURAR GALETES

La present “Política de galetes” es podrà modificar quan així ho exigeixi la legislació vigent a cada moment o quan hi hagi alguna variació en el tipus de galetes utilitzades en el lloc web. Per això, et recomanem revisar aquesta política cada vegada que accedeixis al nostre lloc web amb l’objectiu d’estar informat adequadament sobre com i per a què usem les galetes.

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×