
DICCIONARIS DE L’ENCICLOPÈDIA

Els Diccionaris de l’Enciclopèdia, amb un catàleg de gairebé cent títols, són un punt de referència de la llengua catalana i de l’edició de diccionaris, per la seva diversitat, singularitat i qualitat.
Aquesta línia d’edició d’Enciclopèdia Catalana s’inicià l’any 1979 i, a hores d’ara, inclou diverses col·leccions que donen resposta a les diferents necessitats a l’entorn de la llengua i que són destinades a públics també diferents: diccionaris de la llengua catalana, diccionaris bilingües, escolars, complementaris, temàtics, terminològics i enciclopèdics. També el suport per a tot aquest contingut s’ha diversificat: diccionaris en línia, aplicacions per a mòbils i tauletes i diccionaris en paper, per permetre la consulta arreu i en diverses situacions.
Dins de la col·lecció de Diccionaris de la llengua catalana, cal destacar el Gran Diccionari de la llengua catalana (o diccionari.cat en la seva versió en línia), el diccionari monolingüe més complet en llengua catalana, tant en nombre d’entrades, accepcions o fraseologia, com en tipus d’informació addicional que conté. Però amb la intenció de donar servei als diferents usos i al públic adult i escolar, aquesta col·lecció es completa amb altres títols, com ara el Diccionari manual de la llengua catalana, el Diccionari bàsic de la llengua catalana i el DIDAC. Diccionari de català.
L’altra gran col·lecció que cal destacar és la de Diccionaris bilingües que, a data d’avui, està formada per vint-i-set títols, que inclouen disset llengües (castellà, anglès, francès, alemany, italià, portuguès, llatí, rus, xinès, japonès, suec, hongarès, neerlandès, danès, finès, sànscrit i àrab) i és la principal col·lecció de diccionaris d’equivalències entre el català i altres llengües.
Molts altres títols, que inclouen, per exemple, un diccionari etimològic i un altre d’ortogràfic i de pronúncia, però també diccionaris de sinònims, de formació de mots, de dubtes, de llatinismes, de falsos amics, d’etimologia, guies de conversa, etc., completen l’oferta de Diccionaris de l’Enciclopèdia per tal d’oferir tots els instruments necessaris per a la llengua catalana.