MEMBRES DEL PATRONAT DE LA
FUNDACIÓ ENCICLOPÈDIA CATALANA

Xavier Cambra i Vergés, president
Carles Sumarroca i Claverol,
vicepresident
Josep Lluís Vilaseca i Requena, secretari

PATRONS

 

Àngel Castiñeira i Fernández
Laia Corbella Amorós
Ada Ferrer i Carbonell
Francesc Julià Ametller
Irene Rigau i Oliver
Laia Terrón i Marín

La Fundació Enciclopèdia Catalana es va constituir el 1980. De caràcter privat, té com a missió promoure i difondre la llengua i la cultura catalanes fins allà on pugui i amb tot el seu entusiasme.

Tota cultura necessita eines, camins, escenaris per a construir els continguts que corresponen al propi temps. Camins per a fer que aquests continguts arribin arreu: les paraules, les imatges, els sons. Escenaris per a mostrar la creació i promoure la recerca, però també per a intercanviar les diferents visions del món. Volem contribuira crear aquestes eines, aquests camins i aquests escenaris per a la cultura catalana.

En aquesta pàgina trobareu informacions i impressions sobre allò que us podem oferir: premis per a la creació, ajuts per a la recerca, agenda d’activitats per a la difusió. I un apartat especial per a l’escola. Benvinguts a la nostra pàgina, benvinguts a la nostra Fundació.

Resum d’activitats de la Fundació Enciclopèdia Catalana

Conscients dels grans reptes (i oportunitats) que la cultura catalana té, en un món globalitzat, hem fet una reflexió per imaginar-nos com volem que sigui aquesta cultura en el futur i quin paper hi volem tenir com a institució: volem que la cultura catalana pugui seguir construint la seva identitat, cada dia, des dels fonaments de l’edifici cultural bastit al llarg dels anys però amb capacitat d’evolucionar –cada dia, també– a través de l’experimentació i del risc cap a noves mirades. Volem ser un actor principal per tenir-ne cura, volem acompanyar-la en el seu dia a dia i fer realitat els seus somnis. Volem ajudar-la des de la paraula (viva i escrita) i des de la llengua. Seguirem construint un gran grup editorial centrat en el coneixement, l’edició i l’educació i al servei de la cultura del nostre país.  

D’una obra a un grup editorial, document elaborat amb motiu
del 50è aniversari del Grup Enciclopèdia Catalana

Amb l’esperit de mirar sempre endavant es va editar aquest document l’any 2015 per celebrar el 50è aniversari d’Enciclopèdia Catalana. Conté els següents articles:

El temps de la represa, de Joan B. Culla
De la protecció del medi a la construcció de la sostenibilitat, de Ramon Folch
Sobre els tres pilars filosòfics de la ciència, de Jorge Wagensberg
Què significa globalització?, de Josep Ramoneda
L’era de la comunicació i del coneixement, de Joan Manuel Tresserras
La societat catalana (1965-2015): persistint enmig dels canvis, d’Antoni estradé i Montserrat Treserra
Reflexions sobre l’economia de Catalunya en una perspectiva de mig segle, d’Antoni Castells
Cronologia d’Enciclopèdia Catalana (1960-2015)
D’una obra a un grup editorial

Documental ‘Enciclopèdia Catalana, 50 anys’

Espectacle “Llum de paraula”, 50 anys d’EC

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×