Qui som

El Grup Enciclopèdia és un grup editorial amb més de 50 anys de trajectòria que té la missió de projectar la llengua i la cultura catalanes i amb el compromís de ser referents en edició, educació i coneixement.

El que va començar a finals del segle passat amb una enciclopèdia escrita a mà per un grup de savis il·lusionats, ha esdevingut avui en un grup editorial sòlid amb una forta presència al sector, que compta amb cinc àrees de negoci en ple desenvolupament: segells editorials, educació, obres de referència, coneixement i distribució.


Segells editorials
La divisió literària del Grup és ambiciosa i d’ampli espectre –novel·la, assaig, llibre pràctic, il·lustració—  i obre portes als nostres escriptors i escriptores, dibuixants, traductors i traductores. El Grup Enciclopèdia té actualment 8 segells sota la direcció editorial d’Ester PujolUnivers és el segell insígnia del Grup; La Galera és el mític segell de literatura infantil i juvenil que continua innovant; Viena és clàssics de la literatura; Catedral és el segell en castellà del Grup; Bridge està centrat amb llibre il·lustrat; Rata és literatura experimental i Enciclopèdia és el vinculat a llibres del país.

 

Educació
En l’àmbit educatiu, tenim veu pròpia, de proximitat, sempre en l’avantguarda dels moviments pedagògics. 
Text, el segell d’educació, publica llibres que naveguen entre el manual de continguts i el projecte digital, entre els itineraris i les seqüències, amb vocació de servei i amb l’objectiu de ser motor i acompanyament en la formació de les properes generacions. L’educació és el pilar de la nostra societat i Text assumeix aquesta responsabilitat.
Veu alta és el projecte que promou la lectura en veu alta amb diferents iniciatives: el Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta, i el nou certamen per adults. Veu Alta també posa a disposició de la comunitat educativa diversos recursos i materials pedagògics vinculats a la lectura en veu alta.


Obres de referència
Al Grup Enciclopèdia reivindiquem el nostre art i els nostres artistes, clàssics i contemporanis. Ens comprometem a fer difusió de la cultura catalana i ho fem oferint llibres exquisits i únics, ja sigui en format de gran obra o en format llibreria. Enciclopèdia Art publica llibres d’artistes com Plensa, Miró o Dalí. També obres de referència que esdevenen un llegat de la nostra cultura com “L’art del gravat català”, el llibre del MNAC o “L’art de la joia catalana”. Donem veu als millors especialistes per recollir i analitzar el nostre art i la nostra cultura.


Coneixement
L’àrea de coneixement de Grup Enciclopèdia desenvolupa tres projectes digitals molt potents que posa al servei de la societat i de la llengua: Enciclopèdia.cat, amb més de 350.000 articles en 32 obres enciclopèdiques; Diccionari.cat, que compta el Gran Diccionari de la Llengua i diccionaris de sinònims, conjugadors i bilingües en vuit llengües, i Divulcat, un portal de divulgació científica on hi col·laboren diversos professionals del món de la ciència.

 

Distribució
El Grup Enciclopèdia compta amb la distribuïdora Àgora Solucions Logístiques i Entredós Logístics, un nou centre logístic situat a La Granada del Penedès que neix de l’aliança amb Les Punxes Distribuïdora i que  entra en funcionament l’1 de setembre del 2022.

 

×