Certamen de lectura en veu alta

La idea del Certamen de Lectura en Veu Alta té l’origen a Alemanya, on se celebra des de fa més de deu anys un certamen de característiques semblants amb un gran èxit i una gran acceptació tant de la comunitat educativa com de la societat civil. “Llegim en veu alta: a tot arreu i en tot moment” és l’eslògan i el nom de la campanya engegada per Stiftung Lesen (Fundació Lectura) i el setmanari Die Zeit.

Aquest certamen és concebut per a ser treballat col·lectivament i no pretén de cap manera fomentar la competitivitat, però sí l’afany de superació i l’autoexigència dels nois i les noies.

A Fundació Enciclopèdia Catalana creiem que el gust per la lectura comença per escoltar. Els nens i les nenes necessiten contes i històries, però també necessiten pares, mares, germans, germanes, amics o amigues que els expliquin contes, que els expliquin històries. Pensem que les ganes de llegir es poden encomanar escoltant com una altra persona llegeix.

Tenim el convenciment que llegir en veu alta és important. Escoltar, saber escoltar, llegir en veu alta, saber llegir en veu alta. Llegir. Aquest és l’objectiu que ens proposem difondre des de Fundació Enciclopèdia Catalana. En un moment en què l’escola es pregunta què s’ha ensenyar als alumnes, pensem que podem contribuir, modestament però de manera molt positiva, a fer lectors i lectores.

×