El periodista Carles Capdevila va omplir de gom a gom la Casa del Llibre de Rambla Catalunya durant la presentació i la signatura del llibre Els arrugats, de La Galera i amb il·lustracions de Vero Cendoya.

 

Els Arrugats Carles CapdevilaL’Aniol, el protagonista del llibre, i en Lluís, en qui es basa la història dels arrugats, van acompanyar Carles Capdevila durant la presentació d’aquest conte, que narra el descobriment dels arrugats, un dolç que ràpidament es va convertir en el producte més emblemàtic de l’Associació Alba:

 

“El Lluís és un treballador d’aquesta entitat sense ànim de lucre de Tàrrega, que treballa a favor de la integració de persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual o malaltia mental. La seva feina consisteix a fer neules, però al principi no se n’acabava de sortir, i cada vegada que la pasta li quedava mal enrotllada l’arrugava, en feia una boleta i la deixava a la pila dels productes per llençar. Fins que un dia algú va decidir tastar aquestes neules frustrades i va descobrir que eren fins i tot més bones que les que havien quedat perfectament cilíndriques!”.

El mateix autor explica que “ha estat un plaer escriure un conte on es narra una història màgica, que confirma que en la diferència hi ha la riquesa, que les aparences enganyen i que cal tenir una mentalitat oberta per trobar la bellesa i la dolçor allà on s’amaguen”. Al conte ha volgut narrar “no només la història del creador dels arrugats, el Lluís, sinó també aquest missatge meravellós que és que coses aparentment imperfectes poden ser molt bones!”.

 

Si vols més informació clica el conte d’Els arrugats.

×