ENCICLOPÈDIA ART I GRANS OBRES

Gaudi vs Disseny MÉS INFO Tàpies. Biografia d'un compromís MÉS INFO El llibre més exhaustiu dedicat mai al MNAC! MÉS INFO 200 gravats i un innovador estoig faristol
L’art del gravat català

L’art del gravat català

  L’art del gravat català “Gravar és un exercici complex en l’àmbit artístic i intel·lectual, a cavall entre la creativitat i l’alquímia, entre el dibuix i la pintura.” Artur Ramon....

read more
El catàleg d’obres de referència d’Enciclopèdia Catalana (ECSAU) neix abans que l’empresa mateixa. El 1965, a partir d’una idea d’Enric Lluch i Max Cahner, es va iniciar el projecte per a l’edició d’una enciclopèdia universal en català, la qual sortí a la llum tres anys més tard, sota el nom de Gran Enciclopèdia Catalana (GEC). Els anys posteriors, s’ha anat bastint un important repertori d’obres de referència amb la voluntat de cobrir les necessitats del mercat. Avui, les obres editades per Enciclopèdia Catalana lideren el mercat català tant per la seva qualitat com per la seva exclusivitat, i són una referència indiscutible per a milers d’usuaris.

El catàleg actual és format per una setantena d’obres que es poden agrupar de la manera següent:

Obres de referència universals de tipus general (enciclopèdies)

Al costat de la Gran Enciclopèdia Catalana, que avui es pot consultar a través d el portal enciclopèdia.cat, hi ha altres enciclopèdies de menor abast i diversos anuaris.

Obres de referència temàtiques d’àmbit català

Amb la publicació de la Gran geografia comarcal de Catalunya (1981) s’inicià aquesta línia que actualment conté obres de temàtica molt diversa: geografia, ciències naturals, arquitectura i art, història, economia, cuina, etnografia, esport, etc.

Obres de referència de temàtica universal

L’edició d’obres de temàtica universal ha permès a Enciclopèdia Catalana fer versions en altres llengües que s’han exportat a països com els Estats Units, Alemanya, Itàlia o el Japó. Entre les obres que s’han editat cal destacar títols com Biosfera, o l’Enciclopèdia de medicina i salut.

Obres de referència auxiliars de l’ensenyament

S’han editat obres de consulta generals dirigides al públic escolar, des dels primers anys d’ensenyament fins a l’ESO i el Batxillerat.

Obres de bibliofil

Edició facsímil de manuscrits antics, entre els quals cal destacar l’Atles català de Cresques Abraham.

Llibres d’art català

Obres monogràfiques, magníficament il·lustrades, que agrupen les principals obres de l’art català per estils (romànic, gòtic, Modernisme, etc.) o disciplines (cartellisme, pintura, etc.).

Obres d’artista

Libres de gran format d’obres clàssiques o originals il·lustrades o creades per grans artistes catalans com Salvador Dalí, Joan Brossa, Joan Pere Viladecans, Jaume Plensa, Perejaume, Frederic Amat o Perico Pastor.

Cartografia

Línia d’edició que inclou, entre d’altres, l’Atles universal català, l’Atles topogràfic de Catalunya i l’Atles de la diversitat.

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×