p_01A5817
p_01A5809
1Pau Casals
2Pau Casals
4Pau Casals
5Pau Casals
p_01A5821
p_01A5834
p_01A5835
p_01A5836
p_01A5846
p_01A5850
p_01A5856
p_01A5863
p_01A5877
p_01A5891

Pau Casals. Música i compromís.

“El treball rigorós i extens del doctor Josep M. Figueres permet una aproximació aprofundida als grans episodis del recorregut vital d’un músic excepcional.” Josep M. Soler, abat de Montserrat i president de la Fundació Pau Casals

Jo sóc català. Catalunya és avui una regió d’Espanya, però… què ha estat Catalunya? Catalunya ha estat la nació més gran del món. Jo us n’explicaré el perquè. Catalunya va tenir el primer Parlament, molt abans que Anglaterra. Catalunya va tenir les primeres Nacions Unides: al segle XI totes les autoritats de Catalunya es van reunir en una ciutat de França —aleshores Catalunya— per parlar de pau, al segle XI… pau al món i contra, contra, contra les guerres, la inhumanitat de les guerres…. això és Catalunya.

Pau Casals. Discurs a les Nacions Unides. 1971

Coincidint amb els 50 anys del discurs de Pau Casals a les Nacions Unides, Grup Enciclopèdia presenta la biografia més completa i documentada d’un dels catalans més universals.

Pau Casals. Música i compromís repassa la vida i l’obra del mestre en totes les seves facetes: virtuós del violoncel, magnífic compositor, reconegut director d’orquestra i humanista compromès amb la pau i la democràcia.

Obra de Josep Maria Figueres amb el suport de la Fundació Pau Casals, el llibre inclou més de 400 imatges i documents. Molts d’ells es publiquen per primera vegada, com, per exemple, els relacionats amb la persecució franquista o l’intent frustrat de tocar El pessebre al Vaticà.

L’autor, gran expert en la figura de Casals, ha buidat el fons de la Fundació, amb més de 8.000 registres i 40.000 unitats documentals, i més de 50 arxius de tot el món (França, Estats Units, Puerto Rico…) per investigar les relacions que Pau Casals va mantenir en els diversos àmbits de la música, la cultura i la política.

Josep M. Figueres, professor d’història a la UAB, és autor de nombrosos llibres sobre periodisme català, catalanisme polític i història cultural, entre els quals els dedicats a Valentí Almirall, Prat de la Riba, Lluís Companys, els papers de Salamanca… És considerat un dels grans experts en la figura de Pau Casals, a qui ha dedicat anys d’estudi i nombroses publicacions i conferències arreu del món.

Format: 28 × 38 cm

Pàgines: 352

Fotografies: 400

Enquadernació: Tapa dura folrada de símil de pell i amb estoig també de símil de pell

ARA: Una fotografia de Pau Casals inclosa al llibre ‘Pau Casals. Música i compromís’
ARA Balears: Franco va vigilar l’activitat de Pau Casals a l’exili
Aldia.cat: Una biografia de Pau Casals se submergeix en la seva “implicació” amb Catalunya
Bit de Cultura: El dictador Francisco Franco va ordenar mantenir una fèrria vigilància sobre Pau Casals en el seu exili a les ambaixades i consolats dels països per on el músic es movia
Catclàssica: El franquismo hizo seguir y vigilar durante décadas a Pau Casals
El Día: Una biografía de Pau Casals se sumerge en su “implicación” con Cataluña
Eix Diari: Una extensa biografia posa al descobert la vigilància policial a Pau Casals i el seu vincle amb Catalunya
Europa Press: Una biografía de Pau Casals se sumerge en su “implicación” con Catalunya
Gente Digital: Una biografía de Pau Casals se sumerge en su “implicación” con Catalunya
La República: Una extensa biografia posa al descobert la vigilància policial a Pau Casals i el seu vincle amb Catalunya
La República: Pau Casals, perseguit per l’estat espanyol pel seu compromís amb Catalunya
La Vanguardia: Una extensa biografia posa al descobert la vigilància policial a Pau Casals i el seu vincle amb Catalunya
La Vanguardia: El franquismo hizo seguir y vigilar durante décadas a Pau Casals
La Vanguardia: Pau Casals. Música i compromís incluye imágenes y documentos inéditos
Qué es: Una biografía de Pau Casals se sumerge en su “implicación” con Cataluña

Amb el suport de

logo Departament Cultura Generalitat de Catalunya

×