GÈNERE: Novel·la
ENQUADERNACIÓ: Rústica amb solapes
MIDES: 13.1 x 21 cm.
PÀGINES: 144
IDIOMA: Català
EAN: 9788418375859
PREU: 16.25€ / 16.9€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2021

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

Miquel Berga

Una educació

Sinopsi

Una crónica personalíssima i profundament evocadora del Londres dels anys setanta.

Els quinze episodis d'Una educació retraten -en forma de memoir- les preocupacions i despreocupacions d'un jove català a Londres durant la dècada dels setanta. En el seu llibre més personal, Miquel Berga evoca, amb ironia i compassió, les peripècies d'un jove sense recursos que aprèn a viure, i a sobreviure, en un ambient i una cultura percebudes com un refugi amable, lluny de les misèries i turbulències que projectava l'agonia del franquisme i l'inici de la transició. El conjunt de situacions i personatges que transiten pel llibre són la destil·lació d'una educació sentimental, però també una deliciosa recreació de les «hores angleses» d'un català que arriba a Londres de polissó en un avió, però amb la convicció que, en aquell temps, n'hi havia prou amb això: «Tenia vint anys i dos números de telèfon.»

«Llegint Berga, podem arribar a creure que som, a estones, una mica civilitzats.» Vicenç Pagès

«Miquel Berga és un dels grans: si el proves, ja no pots prescindir de la seva mirada mordaç.» Antoni Puigverd

«La seva prosa càlida i el seu estil suau i ondulant es posen al servei d'una actitud epicúria davant la vida que li permet desinflar el globus de l'encarcarament, la fatuïtat i la pedanteria i tractar el lector de tu a tu amb tota honestedat.» Xavier PlaSobre l'autor/a

Miquel Berga és professor de literatura anglesa i ha estat degà d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. Ha publicat extensament sobre escriptors anglosaxons relacionats amb la Guerra Civil Espanyola. És autor d'una premiada biografia de John Langdon-Davies i de nombroses publicacions relacionades amb George Orwell. Ha estat vicepresident del PEN Català i és director acadèmic del Màster en Estudis Comparats de Literatura, Art i Pensament de la UPF.

Tornar al catàleg

Segueix Univers a les xarxes socials


×