GÈNERE: Assaig i divulgació
ENQUADERNACIÓ: Cartoné
MIDES: 22.7 x 29.8 cm.
PÀGINES: 264
IDIOMA: Català
EAN: 9788418375699
PREU: 76.92€ / 80€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2022

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

Elina Norandi

Cent dues artistes

Sinopsi

Obra de referència que reivindica l'art fet per donesa Catalunya, des del segle XIX fins a l'actualitat.

Primer assaig que repassa, exhaustivament, l'activitat de les dones artistas a Catalunya des del segle XIX fins a l'actualitat i en reprodueix, amb gran format i magnífica qualitat d'impressió, les seves obres més destacades. Incorporant tot l'àmbit de les arts visuals -pintura, escultura, cerámica, art textil, il·lustració, fotografia, vídeo, performance i instal·lacions-, l'assaig elabora una genealogia d'experiència creativa femenina i mostra més de cent obres produïdes en contextos molt diferents, però amb el vincle de coherència d'haver estat concebudes i realitzades per dones.

Un ampli equip d'especialistes en art -i en estudis de gènere relacionats amb l'art- ha seleccionat les obres i ha escrit els articles on es repassa la vida i l'obra de les cent-dues artistas, moltes d'elles poc o gens conegudes.

Sobre l'autor/a

Elina Norandi. Doctora en Història de l'Art, màster en Estudis de les Dones, professora titular d'Història de l'Art a la llotja del Màster de Comunicació i Gènere de la Universitat Autònoma de Barcelona, crítica d'art i comissària d'exposicions, Elina Norandi ha dedicat gran part de la seva llarga trajectòria a l'estudi de la iconografia produïda per dones en l'art modern i contemporani, així com l'elaboració de discursos artístics actuals relatius a les qüestions de gènere, sexualitats diverses i teoría queer.

Tornar al catàleg

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×