GÈNERE: Novel·la
ENQUADERNACIÓ: Rústica amb solapes
MIDES: 15.1 x 23 cm.
PÀGINES: 408
IDIOMA: Català
EAN: 9788417868222
PREU: 21.15€ / 22€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2020
TRADUCCIÓ: Mar Vidal
Amb el suport de:

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

Ivy Compton-Burnett

Pares i fills

Sinopsi

Una excel·lent demostració de la mestria tècnica d'Ivy Compton-Burnett.

L'Eleanor i en Fulbert Sullivan viuen amb els seus fills en una enorme casa del camp pertanyent als pares d'en Fulbert, Sir Jesse i Lady Regan. Sir Jesse envia en Fulbert, el seu únic fill, a un viatge de negocis a Amèrica del Sud. Aviat arriba la notícia de la mort d'en Fulbert, i el seu marmessor, en Ridley Cranmer, planeja un matrimoni apressat amb l'Eleanor. Però de veritat ha mort en Fulbert? I quin és el misteri que envolta els Marlow, que en una relativa pobresa viuen al costat de la gran propietat de la família?

Farcit d'escenes divertides i un final rodó, Pares i fills és la introducció perfecta a l'univers narratiu de l'autora: un món tancat d'intenses relacions familiars, un retrat de la classe alta victoriana tardana, diàlegs que descobreixen una normalitat no parlada i, en ocasions, impensable, revelacions fosques que sorgeixen de diàlegs d'una gran subtilesa.

«Ivy Compton-Burnett és el màxim exponent de novel·lista anglès, també la més singular i provocadora». Giorgio Manganelli

«Ivy Compton-Burnett i Evelyn Waugh són escriptores que no necessiten estar de moda, i que dominen com ningú l'art de sobreentendre a l'anglesa. Educades i ferotges, subtils i consistents, de diversió assegurada. No es pot demanar més». Carlos Pujol


Sobre l'autor/a

Ivy Compton Burnett (1884-1969) va ser la setena de dotze fills d'un reconegut metge homeopàtic de la ciudat de Londres. Va ser educada a casa fins els 14 anys, i escolaritzada més tard, abans d'entrar a estudiar lletres i humanitats a la Royal Holloway College de la Universitat de Londres. Finalitzats els seus estudis, tornaria a la casa familiar, on ensenyaria els seus quatre germans més petits. Viuria amb la seva família fins els 28 anys, moment en que començaria a compartir un pis amb la seva amiga Margaret Jourdain.

Una vida familiar especialment tràgica, va servir a l'autora com a marc de fons de gran part de la seva obra narrativa. Els seus llibres parlen de diners, poder, estatus social, incest, adulteri, assassinat i homosexualitat. Per tema i tractament tècnic, les seves històries anticipen una nova manera de novel·lar.

Algunes de les seves obres ocupen una posició destacada en la producció literària en anglès del segle XX.

Tornar al catàleg

Segueix Univers a les xarxes socials


×