GÈNERE: Novel·la
ENQUADERNACIÓ: Rústica amb solapes
MIDES: 12.5 x 20 cm.
PÀGINES: 260
IDIOMA: Català
EAN: 9788416738472
PREU: 18.75€ / 19.5€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2022
TRADUCCIÓ: Víctor Martínez-Gil

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

Valter Hugo Mãe

La deshumanització

Sinopsi

Un intens drama rural situat en un fiord remot en la costa oest d'Islàndia, per un dels principals autors contemporanis en llengua portuguesa.

Halla, una nena de 12 anys, continua tenint present la seva germana bessona. A tothora imagina el seu cos plantat sota terra, en metamorfosi, donant estranys fruits. En aquest món estrany apareix Einar, un noi més gran que ella, tanoca i brutal, que la deixa embarassada. Junts afrontaran les conseqüències en ser Halla expulsada de casa, malgrat l'oposició del seu feble pare. Els acollirà Steindór, un clergue culte que amaga un crim del qual Einar va ser víctima.

Al fiord remot de Bilduladur arriba una rancuniosa tieta de Halla per fer-se càrrec de la família. Iniciarà una relació amorosa amb el clergue que conduirà al descobriment del crim i a un final tràgic, just i poètic.

La història d'una nena que, malgrat viure experiències terriblement dures, no desisteix de l'imperatiu poètic i vital de construir un món que la durà a un final catàrtic i alliberador.

Sobre l'autor/a

Valter Hugo Mãe (Angola, 1971) és un dels principals autors contemporanis en llengua portuguesa. Editor, músic i artista plàstic, des de fa dues dècades ha bastit una sorprenent i agosarada carrera literària, definida per una profunda capacitat introspectiva i una constant recerca formal per eixamplar els recursos narratius, aconseguint sovint una peculiar mescla de sensibilitat poètica i especulació filosòfica.

Les seves obres no són fàcils i, tanmateix, produeixen en els lectors un efecte immediat. Això és degut a l'inqüestionable talent i sensibilitat del portuguès per crear una explicació del món que ens sembla més real que el món mateix. És autor de Homes imprudentment poètics, el primer text seu que es va publicar al segell :Rata_.

Tornar al catàleg

Segueix Rata a les xarxes socials


×