GÈNERE:
ENQUADERNACIÓ: Rústica amb solapes
MIDES: 12.5 x 20 cm.
PÀGINES: 128
IDIOMA: Català
EAN: 9788416738656
PREU: 18.75€ / 19.5€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2022

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

Aurora Bertrana

Edelweiss

Sinopsi

Margarida Ramond és una jove francesa de bona família que passa l'estiu deixant-se festejar en el luxós hotel Palace, de Mürren, un pintoresc poble penjat sobre l'abisme, als Alps suïssos. Ella dubta entre el peculiar tennista japonès, Johasito Yoka, afalagador, divertit, energètic, i un tal Josep Ferrer, un tímid català que experimenta una intensa fascinació pels cims mítics del Cerví, la Jungfrau o el Breithorn.

Però la riallera Mademoiselle Ramond no és l'única que dubta. El català es debat entre el risc de deixar-se seduir pel dolç encant de la noia o emprendre la perillosa conquesta de les neus perpètues.

Una bellesa o una altra. Gràcia o magnificència. Frivolitat o tragèdia.

Aquest tercer llibre d'Aurora Bertrana tanca la Trilogia dels Viatges. A Edelweiss trobem la millor escriptora de viatges en la literatura catalana. Aquest cop el text no és la narració personal i antropològica de Paradisos oceànics, ni al crònica periodística d'El Marroc sensual, sinó que descobrim la primera novel·la de l'autora, exactament la història que va desvetllar la seva vocació literària. A Edelweiss la prosa intensa i colorista d'Aurora Bertrana es posa al servei d'una història on conflueixen bellesa i tragèdia, aconseguint una descripció corprenedora dels Alps suïssos.

Sobre l'autor/a

Aurora Bertrana (Girona, 1892 - Berga, 1974), violoncel·lista, escriptora, periodista i viatgera, va ser filla de l'escriptor Prudenci Bertrana. Va irrompre en el món literari amb Paradisos oceànics, una celebrada narració dels tres anys que va viure a la Polinèsia Francesa, va passar fugaçment per la política i, al final de la guerra, va marxar a l'exili. L'any 1936 va publicar El Marroc sensual i un any més tard, el 1937, també a Editorial Mediterrània, va aparèixer Edelweiss, el primer text narratiu on el paisatge continua sent el protagonista.

Tornar al catàleg

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×