GÈNERE: Novel·la
ENQUADERNACIÓ: Rústica amb solapes
MIDES: 12.5 x 20 cm.
PÀGINES: 192
IDIOMA: Català
EAN: 9788416738274
PREU: 17.31€ / 18€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2018
TRADUCCIÓ: Jordi Llavina

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

David Monteagudo

Avui he deixat la fàbrica

Sinopsi

Avui he deixat la fàbrica és la vida normal posada per escrit, trossos del que és quotidià narrats de manera precisa, que fan sentir a qui llegeix que potser és possible entendre-ho tot, que només cal mirar. «Aquesta espècie de diari de companyies i soledats», segons cita el propi autor, és potser el seu text més personal fins al moment, un compendi de microrrelats que funcionen com finestres a la seva psique, a les seves pors, records, vivències, somnis i malsons. «Avui he deixat la fàbrica és el final d'un camí (...). Per a mi aquest és un llibre de maduresa, per a mi, que quan vaig començar a escriure, amb quaranta anys, era un nen literari, que explicava massa coses, moltes més de les que eren necessàries.»

Sobre l'autor/a

Va néixer a Viveiro, un poble bonic de la ma­rina de Lugo, però sa mare era mestra, la fa­mília anava d'un lloc a un altre, i els seus pri­mers records són de les muntanyes agrestes de Los Oscos, a la frontera entre Lugo i Astú­ries. D'aquí, a l'edat de cinc anys, va passar a la província de Barcelona, al Penedès terrós i assolellat dels anys setanta. Des de llavors que viu a Catalunya.
A quaranta anys, va començar a escriure; a quaranta-set, a publicar; i a quaranta-vuit es va fer escriptor, és a dir, va deixar la feina de maquinista a la fàbrica en què, segons tots els indicis, estava destinat a jubilar-se. De llavors ençà, paradoxalment, escriu menys. Company de l'Olga des del 86, té dos fills, en Lluís i en David. Individualista i solitari per naturalesa, viu en família -i envoltat de gent- a Vilafran­ca del Penedès.

Tornar al catàleg

Segueix Rata a les xarxes socials


×