Text-laGalera, editorial de materials i recursos per a les escoles, s’ha adherit a la celebració de l’Any Fabra amb una proposta didàctica elaborada expressament per a l’ocasió: la Cacera del tresor, qui era Pompeu Fabra?.

Es tracta d’un recurs en línia adreçat als centres de primària i secundària i pensat especialment per als alumnes de cicle superior i 1r i 2n d’ESO. Pretén acostar el personatge als alumnes i que aquests adquireixin uns coneixements bàsics sobre la seva vida i la seva obra; que descobreixin i entenguin qui va ser Pompeu Fabra i quina va ser la seva aportació a la llengua catalana.

Amb aquesta finalitat s’hi proposen un seguit d’activitats que es complementen amb un joc de kahoot i una avaluació finals.

L’Any Pompeu Fabra 2018 està dedicat a celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre, i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana. Durant l’any s’organitzen diverses activitats en memòria i reconeixement de qui fou un científic brillant, “que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions”.

×