El TNC ha acollit la final del XI Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana. Hi han participat 60.000 alumnes de 670 centres educatius. L’objectiu del certamen és fomentar el gust per la lectura entre els més joves, a través d’un gran espai de lectura col·lectiva. 

Els finalistes han llegit individualment i col·lectivament un text en veu alta sota la mirada d’un jurat format per persones relacionades amb l’ensenyament i la interpretació. S’han fet 28 lectures, repartides en les següents categories:

  • 6 lectors/es de cicle mitjà
  • 6 lectors/es de cicle superior
  • 4 lectors/es d’aula d’acollida de CS de primària o bé primer cicle d’ESO
  • 6 lectors/es de 1r i 2n d’ESO
  • 18 lectors/es (en grups de 3) de 3r i 4t d’ESO

1.900 lectors van ser triats per les seves escoles i instituts per participar en els quarts de fina, 285 dels quals van passar a les semifinals, on es van seleccionar els 40 finalistes.

Els guanyadors han estat:

Grumets Vermells: Abril Sucarrat, de l’escola El Carme-Vedruna de Manlleu
Grumets Verds: Laura Romera, del Liceu Francès de Barcelona
Timoners: Emmanuel Jiménez, de l’Institut Secretari Coloma de Barcelona
Corsaris: Joana Justicia, de l’Institut Montserrat de Barcelona
Tropa de Corsaris: Cèlia Castellano. Bernat Godayok i Javier Miranda, de l’escola Sant Gabriel de Viladecans

Tots els finalistes tindran un obsequi i els guanyadors obtindran un premi que es mantindrà sorpresa fins al lliurament. A més a més, les escoles dels lectors i lectores guanyadores tenen un xec per bescanviar per llibres del Grup Enciclopèdia Catalana.

La iniciativa del certamen va prendre com a referència un esdeveniment similar que existeix a Alemanya. Hi col·laboren el Departament d’Ensenyament i la Fundació Bancària La Caixa.

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×