La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i la Fundació Enciclopèdia han subscrit un conveni mitjançant el qual preveuen col·laborar en diversos projectes de disseminació científica en el marc català i realitzar difusió i promoció d’iniciatives de cada banda. Una d’aquestes serà el portal d’Enciclopèdia Divulcat, que serà impulsat per ambdues institucions per tal de dinamitzar la comunitat científica, a fi de que utilitzi aquest suport com una de les vies de divulgació dels seus resultats.

El projecte de divulgació científica digital en català Divulcat dona a conèixer, en un llenguatge planer, les novetats i els coneixements científics de la mà dels experts més reconeguts de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. És una comunitat oberta en la qual participen, amb els seus articles divulgadors, investigadors i grups de recerca dels centres més rellevants dels Països Catalans i que volen compartir les seves investigacions, inquietuds o activitats pel que fa al coneixement científic en la seva totalitat i diversitat.

El portal va veure la llum el febrer del 2018, i ofereix la consulta i la lectura de tots els articles en obert i gratuïtament. Amb aquest projecte, es pretén pal·liar la distància entre ciència i coneixement públic, i donar a conèixer al públic general les novetats, teories i opinions científiques actuals dels diversos camps de la ciència.

Cada científic o grup d’investigació disposa a Divulcat d’un blog en el qual publica articles amb la periodicitat i ritme que desitja. La pàgina d’inici de cada blog mostra tots els articles ordenats cronològicament, de més recents a més antics, i ofereix un espai de presentació del científic o del grup de recerca en què consta l’àmbit de treball, el currículum i altres dades d’interès per als usuaris.

×