Gerard Guix (Vic, 1975) ha guanyat el 49è Premi Joaquim Ruyra amb Un far a la fi del món. Serà el primer Ruyra en publicar-se a Elastic Books, el nou segell de literatura per a joves de Grup Enciclopèdia. L’obra es publicarà el mes de març en català i el mes de maig en castella.

Un far a la fi del món segueix l’estela de Heartstopper: la novel·la ens presenta dos personatges masculins tendres i innocents en el camí del descobriment del primer amor adolescent. Explora amb sensibilitat i humor l’univers de les relacions adolescents, que defuig el dramatisme i aposta pel costumisme i la quotidianitat en el millor sentit de les dues paraules. Un món petit que és alhora universal.

És una història que ens parla de l’adolescència, l’edat dels descobriments i de l’angoixa. En Max, el protagonista, ho sap bé això. Amb catorze anys acaba de veure com la seva vida fa un gir inesperat: al seu pare li han encarregat la reforma d’un far en un illa remota i durant uns mesos tota la família s’instal·larà allà. Ho ha de deixar tot i començar una nova vida que ningú li ha consultat si volia.

Però en Max encara no sap que l’adolescència també és l’edat del primer amor, el més intens, el que marca per sempre més. I que, quan és necessari, l’amor mou muntanyes, travessa continents, oceans si cal, i troba a qui cal trobar.

Per la seva banda, el Premi Folch i Torres 2022 va quedat desert.

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×