Raó de Catalunya

El Palau de la Generalitat ha acollit l’acte de presentació de Raó de Catalunya, obra editada per l’Institut d’Estudis Catalans i Enciclopèdia Catalana amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa.  A la presentació hi han participat Salvador Giner i Oriol Homs, directors de l’obra; Joandomènec Ros, president de l’IEC; Antoni Subirà, president de la Fundació Enciclopèdia Catalana; Àngel Font, en representació de l’Obra Social La Caixa, i el conseller de Cultura, Santi Vila.

L’obra presenta una anàlisi ambiciosa de Catalunya com a societat, com a regió econòmica i com a subjecte polític. Mentre que els dos directors aporten una visió de conjunt de la societat catalana i una mirada crítica del moment històric, una trentena d’acadèmics especialistes han participat en la redacció de l’obra i hi aporten una visió especialitzada. Són professors com Germà Bel, Josep M. Colomer, Josep Fontana, Josep Gifreu, Salvador Giner, Teresa Montagut, Vicenç Navarro, Eulàlia Solé, Joan Subirats, Marina Subirats i Joan Manuel Tresserras, entre altres.

El treball es divideix en quatre parts. A la primera s’agrupen els capítols que analitzen la societat catalana com a subjecte polític. La segona, la més extensa, està dedicada a les anàlisis sectorials. La tercera tracta les estructures culturals. I la quarta, les conclusions, que aventuren una visió global.

Us convidem a escoltar les intervencions de Salvador Giner i Oriol Homs:

×