Hem seguit de ben a prop el proceiment de creació de la Suite de 6 gravats de Jaume Plensa, edició “L’Hotel París”, per tal de poder mostrar-ne el procediment de creació. A continuació podreu veure part del procés d’estampació que s’ha seguit per acabar fent realitat aquesta meravellosa edició limitada: detalls que fan referència a l’elaboració del paper sobre el qual s’ha estampat, a l’estampació en si i a la signatura de les peces per part del mateix Jaume Plensa.

Elaboració del Paper

Així és com al Museu Molí Paperer de Capellades han fabricat de manera artesanal i tradicional el paper per la Suite de 6 gravats de Jaume Plensa. En els vídeos podreu veure en càmera lenta com es prepara la pasta de paper, com es disposa aquesta mateixa pasta sobre el motlle adequat i per últim com s’assequen aquests papers, que posteriorment seran gravats. El procés d’elaboració de les làmines de paper ha estat 100% artesanal i supervisat per tal de poder garantir com sempre, la millor qualitat possible.

 

 

 

Gravat

Un cop el paper és sec, el procés de creació es trasllada al taller d’estampació. Tal com podeu veure en els següents vídeos, l’artesà carrega el rodet de tinta per estampar els gravats, entinta la planxa amb el mateix rodet i finalitza el procés preparant el tòrcul per dur a terme l’estampació de les làmines.

 

 

Signatura de les peces

Per culminar el producte, només falta la signatura del mateix autor. A continuació podeu observar com Jaume Plensa ha signat recentment els gravats de la Suite de 6 gravats, extrets de l’edició del Grup Enciclopèdia “Plensa/Estellés · L’Hotel París”. Recordem que es tracta d’una edició exclusiva de 50 exemplars signats i numerats a mà pel mateix Plensa.

Especificiacions de la peça

Edició de 6 gravats de Jaume Plensa exclusius per a Enciclopèdia Art, basats en l’obra “Plensa/Estellés · L’Hotel París”. Tiratge de 50 exemplars de cada planxa sobre paper de 300 grams, fet a mà amb fibres de cotó i abacà, de 54 x 40 cm, signats i numerats per Jaume Plensa.

Tècnica dels gravats: gravat químic damunt planxa de coure entintada amb rodet i tinta negra.

×