Catedral publicarà el proper mes de febrer en català la darrera novel·la de l’autor suec Jonas Jonasson, L’assassí que va somiar amb un lloc al cel. Catedral és una de les noves editorials d’Enciclopèdia Catalana, que a partir d’ara a les llibreries passa a anomenar-se Grup Catedral, i que, junt amb Bridge i Rata, serà un dels tres segells d’adults del grup.

Jonasson és un dels escriptors més llegits a tot el món. A Catalunya va ser l’autor més venut de Sant Jordi el 2012 amb L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, una novel·la que s’ha traduït a 35 idiomes i de la qual ja s’han venut més de sis milions de llibres. També va encapçalar les llistes de Sant Jordi l’any 2014 amb el seu segon títol, L’analfabeta que va salvar un país.

En aquesta nova història, Jonasson recupera el seu estil esbojarrat, irònic i molt crític amb la societat que l’envolta, per narrar les peripècies d’un trio infernal: un assassí amb remordiments, una pastora protestant que ha perdut la fe però no l’ambició i un recepcionista fart de la seva vida miserable. Es tracta d’una novel·la amb un ritme vertiginós on els personatges es veuen arrossegats pels esdeveniments i els girs imprevistos d’un autor tan gamberro com Jonasson. “Estic molt content de saber que aquesta nova novel·la serà la primera del catàleg de Catedral; estic segur que treballaran amb molta energia i ens ho passarem bé junts”, afirma l’escriptor des de Suècia.

Haru, de Flavia Company, i Perímetre, de Jair Domínguez, són les dues novel·les que completen aquest llançament. “Ens fa feliços iniciar aquesta nova editorial amb un autor internacional de prestigi i popular com és Jonasson”, comenta satisfeta Iolanda Batallé, directora editorial del Grup Catedral, i també “amb una escriptora de la categoria de Flavia Company, que presenta la seva obra més personal, el millor que ha escrit fins avui”. “És una novel·la única, amb ànima, que flueix i respira, un relat delicat, universal, màgic, impregnat de cultura oriental, una història d’aprenentatge, de camí, una obra de creixement i maduració. Quantes novel·les coneixes que t’hagin canviat?”, pregunta Batallé.

“I una promesa que ja és una realitat, una veu amb una potència bestial, Jair Domínguez, que, amb Perímetre, la seva novel·la més exigent, ambiciosa i visceral, una barreja de David Lynch, la Bíblia, Kill Bill i Cormac McCarthy, fa una obra única en la narrativa del nostre país”. Com Haru, es publicarà el proper mes de març.

Amb aquestes tres pedres fundacionals comença l’editorial Catedral, dins del grup del mateix nom.

×