El vídeo que hi ha sobre aquestes ratlles correspon a la Festa de la Lectura que es va celebrar el 7 de juny de 2022 al Teatre Nacional. El vídeo és llarg, però si el cliqueu i trieu algun dels fragments de les lectures dels alumnes que participaven al 18è Certamen de Lectura en Veu Alta veureu que en molts casos emociona molt!

Ens serveix per il·lustrar el que ara és notícia: que amb una inscripció de 1.031 centres educatius, la nova edició del Certamen Escolar de Lectura en Veu Alta, la 19a, ja navega a tota vela! Als centres educatius s’està preparant l’activitat i des del Grup Enciclopèdia donem suport al professorat amb una pila de recursos.

Durant el mes de gener s’han celebrat sis tallers de formació per al professorat inscrit al 19è Certamen escolar, amb un gran èxit de convocatòria. Uns 250 docents hi han participat, amb una molt bona valoració del taller. I per als qui no han pogut assistir-hi, a l’apartat de Divulgació i recursos del web de Veualta oferim tutorials, models de lectura i molts altres recursos que poden ajudar a treballar la lectura en veu alta a l’aula.

I per si no n’hi hagués prou, des de la divisió educativa del Grup Enciclopèdia, Text, s’envia una proposta d’activitat mensual per a l’alumnat, amb la guia per al professorat, tant de primària com de secundària. Fins al moment s’han fet arribar propostes sobre l’organització del text, el coneixement i la projecció de la veu i el ritme i la dicció.

El proper pas serà la celebració de la seixantena de semifinals que s’organitzen des dels Serveis Territorials del Departament d’Educació. Més de 3.000 nois i noies s’enfilaran damunt els escenaris d’arreu del país per compartir la lectura d’un dels llibres prescrits en aquesta edició.

×