Sol·licita informació sobre Subirachs-Llull

La crítica d’art Judit Subirachs-Burgaya, coautora de l’obra Subirachs-Llull, publicada per Enciclopèdia Catalana, explica com Josep Maria Subirachs va començar a treballar en les obres de la Sagrada Família i què va representar aquest fet en la seva trajectòria artística. Tot seguit podeu llegir les seves explicacions.

“Una altra data clau en la trajectòria de Subirachs es produeix quan està a punt de fer seixanta anys. L’artista ja té una trajectòria molt consolidada i rep un encàrrec de produccions extraordinàries, totalment inesperat: fer els grups escultòrics de la façana de la Passió de la Sagrada Família.

Trenta anys abans Subirachs havia fet la façana del santuari de la Mare de Déu del Camí, a Lleó, obra amb la qual va tancar la seva etapa expressionista per entrar a l’abstracció. La façana de la Passió és una obra de dimensions extraordinàries, molt vistosa, i ha eclipsat la resta de la trajectòria de Subirachs. A partir d’aquell moment es parlarà de Subirachs per criticar-lo o per admirar-lo, però sempre a partir de la façana de la Sagrada Família.”

×