Sol·licita informació sobre Subirachs-Llull

La crítica d’art Judit Subirachs-Burgaya, coautora de l’obra Subirachs-Llull, d’Enciclopèdia Catalana, parla de l’obra de Subirachs als espais públics. Podeu mirar el vídeo o llegir-ne la transcripció.

“És molt difícil sintetitzar una trajectòria que supera de llarg les quatre mil obres. Cal tenir en compte que algunes de les més significatives estan vinculades a l’arquitectura i a l’urbanisme. Hi ha el Subirachs que s’integra en el paisatge urbà de les ciutats que acullen les seves obres, i després un Subirachs més íntim, a escala humana, que mostra un gran domini de la tècnica i una escrupolositat formal.

L’obra que es troba en espais de domini públic és generalment obra d’encàrrec –Subirachs va treballar molt per encàrrec–, i molta gent creu que l’obra d’encàrrec té menys valor que l’obra que l’artista fa lliurement al seu taller. L’obra d’encàrrec té un client al darrere, i per tant l’artista ha de complaure el client.

Generalmen aquest tipus d’obra és la que es troba en espais de domini públic, i, per tant, és la més democràtica i la que li agradava a Subirachs, perquè ell volia arribar al màxim de gent.”

×