Sol·licita informació sobre Joies del Modernisme català
Francesc Fontbona, historiador de l’art i director de l’obra Joies del Modernisme català, d’Enciclopèdia Catalana, ens parla en aquest vídeo de l’arquitectura modernista. Tot seguit podeu llegir la transcripció de la seva explicació.

“En arquitectura modernista el primer de tots és Antoni Gaudí, que a mitjan anys vuitanta del segle XIX ja va fer coses molt originals: la Casa Vicenç, al carrer Carolines de Barcelona, o la finca Güell, amb aquella porta magnífica que és un drac de ferro forjat, segurament l’escultura mundial més creativa d’aquella època. A finals dels vuitanta Domènech i Montaner va fer el Cafè Restaurant de l’Exposició Universal de Barcelona del 1888, que si el comparem amb el que s’estava fent a Europa és un edifici d’una modernitat extraordinària.

Després van anar sortint tots els altres artistes. Fins i tot en època més tardana, el Palau de la Música Catalana de Lluís Domènech i Montaner, del període 1906-1908, és una gran mostra del Modernisme. I, entremig, totes les cases de l’Eixample fetes per la família Bassegoda, per Salvador Valeri, per Puig i Cadafalch, per Jujol…, fetes per quantitat i quantitat d’arquitectes d’aquella generació que continuaven fent Modernisme. Per exemple, la Sagrada Família, que es comença als anys vuitanta del segle XIX i que quan mor Gaudí, l’any 1926, encara s’està construint.”

Podeu veure el vídeo sencer a: El Modernisme català

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×