Els historiadors Manel Risques, professor d’Història contemporània de la Universitat de Barcelona, i Andreu Mayayo, catedràtic d’Història contemporània de la Universitat de Barcelona, conversen sobre la crisi econòmica i financera a partir d’imatges de l’obra Catalunya 1980-2015. Història en fotografies, publicada per Enciclopèdia Catalana.

Andreu Mayayo: Déu-n’hi-do, com van afectar el nostre país, la crisi econòmica i la crisi financera: amb una intensitat tremenda! La Constitució es va modificar en 48 hores per donar la seguretat als bancs que podrien cobrar tots els deutes que tenien, però les respostes al carrer van ser d’una contundència extraordinària.

Manel Risques: Aquesta contundència es fa palesa amb tota la seva violència, amb tota la seva radicalitat, en aquesta imatge de Marc Javierre Kohan, que recull un dels moments més forts d’aquestes manifestacions de protesta.

AM: En aquests anys vam veure dues onades que van créixer: la reivindicació del dret a decidir i la d’unes altres polítiques econòmiques. De vegades aquestes dues onades es van encreuar i van fer pujar la temperatura de la societat catalana a les mobilitzacions del carrer.

Sol·licita informació sobre Catalunya 1980-2015. Història en fotografies

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×