El professor d’Història contemporània de la Universitat de Barcelona, Manel Risques, i el catedràtic d’Història contemporània de la Universitat de Barcelona, Andreu Mayayo, comenten algunes de les imatges sobre el procés independentista publicades a l’obra Catalunya 1980-2015. Història en fotografies, d’Enciclopèdia Catalana.

Andreu Mayayo: Si hi ha algun element que ha polaritzat Catalunya des del 2010 és el procés independentista, que té un component polític importantíssim, però també social. Aquestes fotografies ens expliquen bé que és un moviment que neix des de baix: la gent es mobilitza i fa moltíssimes coses.

Manel Risques: També és interessant remarcar el component estètic, el component visual de l’independentisme. Per exemple, en aquest acte de l’ANC a Vic o en les manifestacions dels Onzes de Setembre, que han buscat un color molt important.

AM: En la construcció d’un relat visual, fotogràfic, il·lusionant, sí que ha guanyat l’independentisme. I no només ha omplert els Onzes de Setembre.

Sol·licita informació sobre Catalunya 1980-2015. Història en fotografies

×