Mercè Vidal, historiadora de l’art, presenta l’obra d’Enciclopèdia Catalana Joies del Noucentisme, que ha dirigit. A continuació podeu llegir quin és el propòsit de l’obra.

“Totes aquestes variants que conformen el món del Noucentisme s’han pogut plasmar amb un llibre bastant espectacular. Ens hem basat en especialistes que han contribuït a escriure cadascun dels apartats en què es tracta aquesta diversitat: l’arquitectura, la pintura, l’escultura, l’aplicació dels vells oficis, l’art del jardí… I, a més a més, s’assenyalen els museus més significatius amb obres noucentistes. S’ha fet un recorregut pràcticament per tot el territori.

El Noucentisme també té una idea base, que és fer una capital europea, cosmopolita, internacional… Però la idea de capital s’entén també com a nació, per tant com a país. El que hi ha és una projecció cap al que s’anomena la Catalunya ciutat. Això fa que no tan sols excel·leixi el cap i casal, Barcelona i la capital, sinó que moltes poblacions –Terrassa, Sabadell, Sitges…– volen sumar-se també a tota aquesta construcció del país. Hem fet un recorregut ampli per la geografia per poder recollir exemples en tots aquests indrets fora de la ciutat de Barcelona.”

×