GÈNERE: Novel·la
ENQUADERNACIÓ: Cartoné
MIDES: 13.5 x 21.5 cm.
PÀGINES: 192
IDIOMA: Català
EAN: 9788417868291
PREU: 18.75€ / 19.5€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2020
TRADUCCIÓ: Adrià Pujol i Cruells


COMPRARConsulta l'agenda d'actes

Boris Vian\Oulipo

No te n'escapes

Sinopsi

Univers publica una obra inèdita d'aquest geni del segle XX l'any que es compleix el centenari del seu naixament.

«Ellen Brewster, esposa divorciada d'un ric banquer de Black River, assassinada.» Amb la notícia a crits d'un venedor de diaris arriba Frank Bolton, un excombatent de 35 anys ferit a la guerra de Corea, a l'estació de Black River (a l'estat de Nova York). Durant el viatge en tren havia estat recordant l'Ellen, el seu primer amor. Torna amb la seva mà proteica i amb ganes de retrobar-se amb els seus pares i la seva cunyada, vídua del seu germà Mark que va morir fa cinc anys a la guerra.

Frank tem que la mort de la seva antiga amant no es vulgui aclarir i contacta amb en Narcissus Rose, un amic estrafolari i detectiu privat a qui vol encarregar la resolució de l'assassinat. El detectiu li avança que el pare de l'Ellen ja l'ha contractat. La investigació confirma que Ellen va ser abatuda d'un tret amb una arma del calibre 38 i van carbonitzar el cos. I no és l'única morta que investiga en Narcissus. Fins aquí arriba l'argument que va escriure Boris Vian i en aquest punt comença el repte que va acceptar el moviment de l'Oulipo, un grup d'experimentació literària creat l'any 1960, de completar la novel·la.

L'edició ve acompanyada de textos dels majors experts de l'Oulipo. Un llibre únic per entendre Boris Vian i la seva obra.

Traducció d'Adrià Pujol i Cruells.

Sobre l'autor/a

Boris Vian (Ville-d'Avray, 1920 - París, 1959). Cantant de cabaret i trompetista de jazz, va ser enginyer i periodista, i també es va dedicar al cinema. Relacionat en certa manera amb el surrealisme i l'existencialisme, dintre de la línia de l'absurd, el seu món de ficcions contribueix a donar una visió desintegradora i corrosiva de la realitat. La seva obra va causar un gran impacte. Cal destacar-ne les novel·les Escopiré sobre la vostra tomba (1946), La tardor a Pequín (1947) i L'escuma dels dies (1947).

Tornar al catàleg

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×