GÈNERE: Assaig i divulgació
ENQUADERNACIÓ: Cartoné
MIDES: 21.8 x 24.2 cm.
PÀGINES: 274
IDIOMA: Català
EAN: 9788418375972
PREU: 24.95€ / 25.95€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2022

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

Jordi Duró Trouillet

Cesc, cartellista

Sinopsi

Un llibre que ens convida a (re)descobrir l'obra d'un dels artistes més importants de la nostra història.

«Cesc, fill del gran dibuixant del Noucentisme D'ivori, va fer un pas endavant i va deixar de banda els tics repolits d'aquesta herència per endinsar-se en una realitat històrica i social pròpia dels seus temps, com era lluitar contra una dictadura, sempre amb contenció per no alertar la censura. Cesc va saber crear un codi propi gairebé sempre basat en la figura humana en totes les seves etapes, sovint mostrant la convivència de generacions.

Aquest nou llibre sobre Cesc era necessari perquè cobreix vessants fins ara no recollides, com ara treballs fungibles, publicitat, felicitacions de Nadal, promoció de la lectura i de la recuperació de la llengua catalana, etc. I en tots els camps Cesc és imaginatiu més enllà dels tòpics. [...]

Però la seva essència és el ninot, seguint l'estela dels ninotaires catalans. El dibuix a ploma, fluid, sempre amb gestualitat expressiva, convida a la reflexió empàtica. És el gran sociòleg de la Catalunya del franquisme. Parli d'anar a escola o de marxar de vacances, el seu compromís polític, és a dir amb la polis, és sempre present.» Daniel Giralt-Miracle

Cesc va ser un dels grans cronistes del seu temps, d'un humor no càustic, que representava totes les classes socials sense malícia.

Sobre l'autor/a

Jordi Duró és dissenyador gràfic i il·lustrador de referència. És professor a Eina i a la Universitat Pompeu Fabra. Col·labora en el diari Ara, on reflexiona sobre l'actualitat.

Tornar al catàleg

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×