GÈNERE: Assaig i divulgació
ENQUADERNACIÓ: Rústica amb solapes
MIDES: 17.3 x 24 cm.
PÀGINES: 432
IDIOMA: Català
EAN: 9788441232341
PREU: 37.5€ / 39€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2021

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

Mariona Lladonosa Latorre\Manuel Lladonosa Vall-llebrera

Una nova cultura per al poble
El Congrés de Cultura Catalana i la modernització de la catalanitat (1975-1977)

Sinopsi

Un llibre imprescindible per entendre el procés i tota la nostra història més contemporània.

El llibre ens ofereix una anàlisi aprofundida d'un moviment transversal nascut de la societat civil primordial per al batec dels Països Catalans: el Congrés de Cultura Catalana, que apareix en un moment cabdal per marcar-ne l'essència i bastir-ne els fonaments: el dels inicis de la transició (1975-1977). Sense aquesta part de la nostra història no es pot entendre on som, d'on venim i cap on anem.

Ara, més de quaranta anys després, aquest estudi minuciós ens permet copsar-ne la importància, entendre com es va gestar i com va evolucionar aquesta mobilització popular de reconstrucció nacional que projectava uns Països Catalans ferms i vigorosos amb una mirada àmplia que pretenia abraçar tots els sectors de la societat, i que, efectivament, va generar una nova manera de viure la nostra idiosincràsia com a poble.

«Aquest llibre respon a una necessitat: la de donar a conèixer de manera àmplia què va ser el Congrés de Cultura Catalana, un episodi clau de la nostra història recent que, tanmateix, resta sovint oblidat o en un discret segon pla en les cròniques de l'anomenada transició. La perspectiva del temps, gairebé mig segle, n'afavoreix una visió més complexa i objectiva.» Agustí Alcoberro (president de la Fundació Congrés de Cultura Catalana).

Sobre l'autor/a

Mariona Lladonosa Latorre Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració a la UAB i doctora en Sociologia per la UdL (2018). Professora del Departament de Geografia i Sociologia i membre del Grup de Recerca en Anàlisi Social i Educativa (GRASE) de la Universitat de Lleida. Ha investigat sobre sociologia de les identitats nacionals, immigració i polítiques del reconeixement, i en el camp de la història cultural i el nacionalisme català.

Manuel Lladonosa Vall-llebrera Llicenciat en Història Moderna i Contemporània a la UB i doctor en Història per la UAB (1979). Ha estat professor catedràtic d'Història Contemporània a la Universitat de Lleida. Ha investigat sobre història del moviment obrer, història del nacionalisme català i història política, cultural i religiosa de les terres de Lleida a l'època contemporània.

També podria interessar-te

Aquell octubre

Joaquim Forn i Chiariello\Magda Gregori Borrell

Més informació

Tornar al catàleg

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×