Barcelona Suites.
Xavier Bosch, Roc Casagran, Natàlia Cerezo, Empar Moliner, Jordi Nopca, Sergi Pàmies, Adrià Pujol Cruells, Jordi Puntí, Clara Queraltó, Llucia Ramis, Sílvia Soler
RELATS

Ens agrada pensar en els onze relats que conformen la present selecció com aquestes possibles habitacions d’hotel, talaies privilegiades des de les quals observar i admirar Barcelona, teló de fons de tots aquests textos. També com aquesta mateixa tonalitat a la que fa referència l’accepció més musical del terme, aquest cop interpretada per veus narrades, enlloc d’instruments. O instruments també.

Barcelona Suites és un cant d’amor a Barcelona, també un crit de dolor i angoixa. La ciutat que canvia, poc acollidora de vegades, massa de postal, però que sempre subjuga i acaba sotmetent, pel seu mar, la seva llum i el seu passat.

Publicació: 05/06/2019
Idiomes:Català i castellà

L’abisme
Carla Gracia

NOVEL·LA

Què fas quan el teu moment ha passat i el teu editor et proposa signar una novel·la que no has escrit?
L’abisme és la història de l’Octavi, un escriptor en hores baixes que accepta un suborn: posarà el seu nom en un text que no ha escrit per guanyar el premi literari més important i més ben dotat del país. La seva vida professional i personal s’enfonsa, intenta prendre les regnes però se sent incapaç. S’ha acostumat a ser un perdedor.
Fins al dia que la policia truca a la seva porta: la seva mare, que el va abandonar quan era un nen, ha aparegut morta en un penya-segat. Aquesta dona, que estima i odia a la vegada, és la clau del seu passat i del seu futur més immediat. Descobrir què se’n va fer aquests anys potser el redimeixi.

Publicació:
28/08/2019 en català
18/09/2019 en castellà

L’home del barret
Berta Jardí

NOVEL·LA

Quina història amaga l’home del quadre que va pintar Joan Miró el 1918 i que ha acabat en un museu de Texas? Des que Joan Miró el va pintar l’any 1918, el quadre es va dir successivament El xofer, L’home del barret, Le chauffer i Man with a derby. Ara és Portrait of Heriberto Casany i es troba exposat al Kimbell Art Museum de Fort Worth, Texas. Però quina és la història d’aquest quadre? I la de l’Heribert Casany,
l’home del retrat? Berta Jardí esbossa amb unes pinzellades la vida del seu protagonista, un testimoni marcat per la història i pels convulsos anys trenta, però, sobretot, per l’amistat que el va lligar a Joan Miró. El retrat que aquest li va fer estava destinat a sobreviure’l, i rescatar-lo, ara, de l’oblit del pas del temps.

Publicació: 28/08/2019
Idiomes: Català

La veritable història d’una mentida
Ramon Erra
NOVEL·LA

La història explica que un pastor va trobar un home mort a la muntanya amb una maleta carregada de diners i joies.
Aquesta anècdota serveix a Ramon Erra com a punt de partida de la seva nova novel·la La veritable història d’una mentida. Un text sobre com anem creant amb els anys el nostre propi relat per fer-lo més agradable o no tant anodí. Ramon Erra juga amb la veritat i la mentida, la ficció i la realitat, el que volem que sàpiguen de nosaltres i el que realment som. Una novel·la trepidant que ens porta al  passat per explicar-nos un drama familiar i la història d’un desafortunat assassinat que canviarà per sempre la vida dels personatges.

Publicació: 2/10/2019
Idiomes: Català

L’insòlit final del senyor Monroe
Dan Mooney
NOVEL·LA

Joel Monroe és un vell rondinaire que viu en una residència d’ancians. Després de la mort de la seva dona es va quedar sense motius per viure i es passa el dia amargant i turmentant els altres. Tot canvia el dia que coneix el seu nou company d’habitació, en Frank, un home vital que és l’antítesi de Joel: vital, bromista, a qui li agrada estar amb la gent… Al principi, la convivència entre els dos és molt complicada, però es va suavitzant amb les setmanes fins que el Joel té suficient confiança en els seu company per fer-li una confessió: es vol suïcidar. Lluny d’alarmar-se, en Frank li diu que si ho vol fer ha de ser un suïcidi espectacular, que digui molt de qui va ser
en vida.

Traductors: Scherezade Surià i Milo J. Krompotic

Publicació: 13/11/2019
Idiomes: Català i castellà

El Napoleó de Notting Hill.
G.K. Chesterton
CLÀSSICS RECUPERATS

Gilbert Keith Chesterton va escriure l’any 1904 El Napoléo de Notting Hill, situant la novel·la el 1984. Curiosament, Eric Blair, autor de 1984 més conegut amb el pseudònim George Orwell, va publicar el seu primer text a G.K’s Weekly, la revista de Chesterton. Una coincidència que d’alguna manera agermana les dues obres.
El Napoleó de Notting Hill és un elogi al nonsense, al disbarat, perquè Chesterton imagina una societat britànica en pau i harmonia, però gris i homogènia, sense la diversitat que sempre l’havia caracteritzat. I amb una monarquia diferent, escollida per ordre alfabètic.

Traductor: Josep Pelfort

Publicació: 13/11/ 2019
Idiomes: Català

La família Aubrey.
Rebecca West
CLÀSSICS RECUPERATS

La vida dels extraordinaris nens de la família Aubrey és sempre al caire del desastre, gràcies al do per a la inestabilitat d’una figura paterna, en Piers, que si bé és un periodista i un escriptor de cert prestigi, també té una tendència perillosa a malgastar els diners i al joc. No obstant, aquesta vegada la fortuna somriu la família, perquè en Piers ha trobat una feina nova als suburbis de Londres.
La família Aubrey és la primera novel·la d’una trilogia, a cavall entre els segles XIX i XX, i que mostra com tots els membres d’aquesta singular saga busquen el seu lloc al món.
«Rebecca West va ser un dels gegants de la literatura anglesa del segle XX. Ningú com ella no va utilitzar una prosa tan enlluernadora, capaç de captar la naturalesa canviant de l’ésser humà i la realitat que l’envolta de manera tan intel·ligent» The New Yorker.

Traductora: Mar Vidal

Publicació: 13/11/ 2019
Idiomes: Català

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×