Secure your crypto assets using the powerful MetaMask Extension. Download today!

ссылка на mega ссылка на мегу мега даркнет мега даркнет

El passat 14 de novembre es va presentar a la Casa del Llibre de Barcelona el nou títol de La Galera Les aventures d’en Nao, el nen llenguado, escrit per Raül Romeva i amb il·lustracions d’Albert Asensio. Es tracta d’una història per a nens i nenes a partir de vuit anys que explica la història d’un nen que, durant una nit màgica, va accedir al món marí convertit en llenguado.

Nao_2
A la presentació van assistir-hi el director general del Grup Enciclopèdia Catalana, Albert Pèlach; l’autor; l’il·lustrador, i l’editor del llibre, David Monserrat. Romeva va explicar que cada estiu visita amb la seva família Menorca i que el llibre va sorgir de la necessitat d’explicar als seus fills el fenomen dels Perseids, la pluja de meteors que provoca la cua de pols còsmica del cometa Swift-Tuttle, i els enigmes del món submarí. “Vaig escriure el llibre durant unes vacances i va sortir a raig, tot d’una tirada”, va explicar Romeva, que també va recordar que és deutor de La Galera com a lector. També va destacar “la força de les imatges” del llibre, il·lustrat per Albert Asensio, de qui va assegurar: “Ha superat totes les meves expectatives”.

Nao_3

Les aventures d’en Nao, el nen llenguado comença una nit d’agost, quan en Nao surt a passejar amb el llagut que té a la casa de Menorca amb la seva neta, la Bruna. Hi ha lluna nova i al cel ja s’hi veuen les Llàgrimes de Sant Llorenç. En Nao li explica a la Bruna que aquestes nits són màgiques i que, quan ell tenia tretze anys, en una d’aquelles nits va viure una història extraordinària: va travessar la porta que separa el regne humà del món submarí i es va convertir en un… llenguado! Per tornar al món dels humans va haver de fer un fascinant viatge, ple de perills, misteris i enigmes, durant el qual va conèixer un munt de personatges singulars i va descobrir moltes coses que no sabia sobre el fons del mar.

“El llibre el vaig escriure a partir d’unes vivències a Menorca. A la família ens agrada fer excursions amb caiac, i sempre em plantejava com explicar als meus fills què hi havia allà baix, al fons del mar”, va assegurar Romeva. “La raó final del relat té a veure amb la voluntat d’explicar coses potser massa tècniques o avorrides que em feia il·lusió que els meus fills coneguessin. I vaig escollir un llenguado com a protagonista perquè volia que fos un tipus de peix reconeixible per a tots els nens i nenes i perquè aquest animal, com les persones, pateix una sèrie de transformacions al llarg de la seva vida. És una metàfora perfecta per a un nen. A més, que en Nao visqui la seva humanitat com un peix em permetia explicar la realitat des d’una carcassa diferent”, va explicar Romeva, “perquè quan coneixes la realitat, aprens a estimar-la, i és estimant-la quan vetlles per protegir-la”.

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×