miro3

La sala d’actes de la Fundació Miró de Barcelona es va omplir de gom a gom en la presentació de l’obra Miró i els poetes catalans. Hi van intervenir Vicenç Altaió, director del projecte i autor del llibre d’estudi; Xavier Antich, filòsof i patró de la Fundació Enciclopèdia Catalana;  Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró de Barcelona, i Albert Pèlach, director general del Grup Enciclopèdia Catalana.

Miro 2

Foto: Mercè Sabartés

Albert Pèlach va obrir l’acte destacant que el llibre “és el resultat d’una cadena d’entusiasmes”. Rosa Maria Malet va destacar que “molts estàvem desitjant un llibre sobre la relació de Miró i els poetes catalans”. Per la seva banda, Xavier Antich va indicar que no només es presentava un llibre, “sinó un producte editorial de dimensions històriques per les aportacions que fa”. Va afegir que “el llibre és una aportació inèdita als estudis mironians” i va recordar que Brossa deia que Miró era “el pintor dels poetes”.

L’autor del llibre, Vicenç Altaió, es va mostrar molt content i agraït per haver pogut portar endavant el projecte, tant amb l’editorial com amb Francesc Boada, l’editor d’Enciclopèdia Catalana que el va contactar per proposar-li ser-ne l’autor. Altaió va recordar que Miró al començament “va passar gana” i que “per entendre Miró cal observar els pagesos i tenir en compte el sentit d’universalitat dels poetes catalans”.

Miró i els poetes catalans és una edició de tiratge numerat, limitat a 1.500 exemplars, que consta d’un llibre de gran format i d’un llibre d’estudi dins d’una capsa-estoig. El projecte ha estat dirigit per Altaió, un dels principals experts en el pintor, i ha comptat amb l’estreta col·laboració dels successors de Joan Miró, de la Fundació Joan Miró de Barcelona i de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma.

(Podeu veure el vídeo de l’acte, emès per Facebook Live, a la pàgina de Facebook Enciclopèdiacat. Si voleu rebre més informació sobre l’obra cliqueu aquí)

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×