El primer dimecres de febrer se celebra, cada any, el Dia Mundial de la Lectura en Veu Alta.
Enguany:
- Us convidem a mirar el vídeo que hem preparat per a l’ocasió. Es tracta d’una lectura col·lectiva d’El vuitè nan, de Josep Vallverdú, tot coincidint amb l’Any Vallverdú, en què Josep Vallverdú farà 100 anys.
- També us proposem llegir el pròleg del llibre Els beneficis de la lectura en veu alta, que arriba a les llibreries coincidint amb la celebració.
- I a venir a la presentació del llibre, el 14 de febrer, a les 19 h, a la llibreria ONA de Gràcia.
Què passa al nostre cervell quan compartim una lectura? Com se senten els nens i les nenes quan llegim en veu alta? A partir del primer estudi fet a Catalunya per la Càtedra de Neuroeducació de la UB es confirma que llegir en veu alta ens fa créixer emocionalment, culturalment i cognitivament.
Per què té lloc avui el Dia Mundial de la Lectura en Veu Alta?
El Dia Mundial de la Lectura en Veu Alta se celebra a més de 170 països, impulsat per l’organització nord-americana sense ànim de lucre litworld.org, que proposa una sèrie d’activitats a les xarxes i convida a etiquetar-les #WorldReadAloudDay i #WRADChanllenge. Nosaltres hi afegirem la nostra etiqueta: #DiaMundialdelaLecturaenVeuAlta.
El Grup Enciclopèdia impulsa des del 2004 Veu Alta, un projecte que té la missió de promoure la literatura i la llengua per mitjà de la lectura compartida en veu alta, amb un certamen escolar, un per a joves i un per a adults.