Lluís Companys. Biografia humana i política

img_companys

Presentació

Es tracta d’una obra imprescindible per conèixer a fons una de les figures més emblemàtiques de la Catalunya del segle XX: Lluís Companys. Amb tots els detalls de la seva vida i la seva carrera política fins a esdevenir president de la institució més important del nostre país.

Direcció:
Josep M. Solé i Sabaté

Sumari

En el seu afany de recuperar la memòria històrica nacional, Enciclopèdia Catalana dona a conèixer amb aquesta gran obra la figura de Companys, president de la Generalitat de Catalunya en els anys més convulsos de la història recent.

És una biografia essencial per conèixer l’home i l’heroi Companys, que ens ajudarà a identificar els referents que el van forjar com a persona i polític, a comprendre les dificultats que va haver d’afrontar i a descobrir tots els detalls de la seva mort.

El doctor Josep Maria Solé i Sabaté, director de l’obra, ha comptat amb la participació d’il·lustres historiadors de diversos àmbits per acostar la figura d’aquest màrtir de la pàtria catalana a lectors de totes les edats que en vulguin saber més coses.

Volum I: 1882-1931
El primer volum presenta el marc polític, cultural i social en què va néixer i es va formar el futur president Lluís Companys. Analitza els seus referents republicans, federalistes i igualitaris.

També desgrana el seu compromís amb la democràcia i la llibertat, fruit de la seva gran sensibilitat política i social.

I, finalment, també explica el protagonisme que va anar adquirint en fets tan rellevants com la creació de la Unió de Rabassaires i la proclamació de la República.

Volum II: 1931-1940
El segon volum mostra el pas del polític cap a l’home de govern. Explica la seva actuació com a president en el període més encoratjador i, alhora, dolorós del nostre segle XX: el que va de la proclamació de la República a la fi de la Guerra Civil.

En aquest context, descobreix la persona, amb les seves febleses però també amb la seva tenecitat, fidelitat i fortalesa. Finalment, exposa els fets que el van dur al seu tràgic final, que el va acostar definitivament al seu poble.

Fitxa tècnica
  • 2 volums
  • 288 pàgines per volum
  • 1 DVD
  • Format: 23 x 27,8 cm
  • Relligat en tapa dura
  • Sobrecoberta
  • Interior a tot color
  • Mapes i gràfics
  • Cronologia comparada

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×