Atles universal bodego
Atles Universal
Atles Universal Estats Units

‘Atles universal’, edició especial 50è aniversari d’Enciclopèdia Catalana

Presentació

L’Atles universal ens acosta al món des d’una mirada catalana. És una obra de referència indispensable, ara renovada en una edició commemorativa del 50è aniversari d’Enciclopèdia Catalana.

Es tracta d’una realització conjunta de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, la màxima institució catalana en l’especialitat, el Departament de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona i Enciclopèdia Catalana, l’editorial de més prestigi i trajectòria en l’elaboració d’obres de referència. L’obra és una elaboració rigorosa per a una consulta clara i fàcil.

Direcció general:
Jaume Miranda i Canals / Albert Pèlach i Pàniker

Direcció científica:
Carles Carreras i Verdaguer

Direcció cartogràfica:
Jaume Massó i Cartagena
Isabel Ticó i Duran

Direcció editorial:
Francesc Boada

 

Contingut

DADES TOTALMENT ACTUALITZADES
Bases cartogràfiques de nova elaboració, creades i modernitzades a partir d’informació digital, per l’Institut Cartogràfic de Catalunya.

Reflecteix els canvis físics produïts al món, especialment relacionats amb l’aigua  –com el procés de dessecació del llac Txad, o la dràstica reducció de la superfície de la mar d’Aral–; els canvis polítics, que han donat lloc al reconeixement de diversos estats nous –Sèrbia, Timor Oriental o Kosovo entre d’altres–, i, naturalment, els grans canvis produïts per la intervenció humana en les vies de comunicació i en les conques hidrogràfiques.

CARTOGRAFIA DELS PAÏSOS CATALANS
Escala 1/250.000
Toponímia establerta per Enciclopèdia Catalana segons l’autoritat geogràfica i lingüística de cada àmbit. Màxima precisió i detall.

CARTOGRAFIA D’EUROPA OCCIDENTAL
Escala 1/1.000.000
Per raons de proximitat als Països Catalans, té un tractament amb gran detall.

CARTOGRAFIA MUNDIAL
Escala 1/ 4.000.000
Visió homogènia de tot el món a una única escala.

CARTOGRAFIA CONTINENTAL
Escales d’1/12.000.000 a 1/75.000.000
Visió fisicopolítica de cada continent i visió física dels pols i els oceans.

MAPES TEMÀTICS
Aquests mapes representen variables físiques, econòmiques i socials del territori. Mostren el món en conjunt i els Països Catalans en particular, i presenten diversos aspectes de la geografia física i humana en les distintes branques que les componen.

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×