La crítica d’art Judit Subirachs-Burgaya, coautora de l’obra Subirachs-Llull, explica en aquest vídeo com podem redescobrir l’obra de Josep Maria Subirachs als carrers i places de les nostres viles i ciutats.

“Tot aquell que vulgui conèixer l’obra de Subirachs només ha de passejar per carrers i places; a Barcelona, sobretot, hi ha una gran presència de l’artista, però també a la resta de Catalunya. El que a ell li agradava més era fer obres que s’integressin a l’espai urbà i que formessin part del paisatge quotidià dels ciutadans. Tots els monuments que va fer arreu del territori, grans monuments que se li van encarregar, són símbols. Subirachs volia ser recordat com un creador de símbols, i en aquest sentit ho va aconseguir amb aquests grans monuments:
– El monument a Macià de la plaça Catalunya de Barcelona o el de Vilanova i la Geltrú
– El monument a Borrell II
– El monument que commemora el naixement de la Generalitat, que és a Cervera i que simbolitza l’emblema heràldic de Catalunya, les quatre barres, a partir de quatre pilars que es van aixecant.
– El monument a Ramon Llull a Montserrat, que també és un monument molt simbòlic que fa al·lusió a un personatge admirat per ell com és aquest filòsof.

Sol·licita informació sobre Subirachs-Llull

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×