Pilar Vélez, doctora en Història de l’art i directora del Museu del Disseny de Barcelona, parla en aquest vídeo del joc de cafè de la casa Masriera (1910). És un dels exemples que ha triat per explicar la història de la joieria catalana en el llibre Joieria i orfebreria catalanes, 1852-1939, publicat per Enciclopèdia Catalana, del qual és l’autora.

Aquest joc de cafè de la casa Masriera, del 1910, és un bon exponent del  vessant dels tallers d’orfebreria i plateria que tenia aquesta casa. És un joc de cafè característic de l’art-nouveau floral, amb temes vegetals, gravats, cisellats i amb les peces habituals d’aquests conjunts: la safata, la tetera, la cafetera, la lletera i la sucrera.

Els Masriera no van ser només uns joiers i esmaltadors destacats, sinó que també van arribar a tenir els tallers d’orfebreria més importants de Barcelona.

Procedien per la banda femenina d’una família d’industrials amb tallers a Barcelona relacionats amb la metal·lúrgia. Així s’entén que la seva concepció industrial i de negoci fos tan moderna i que tinguessin els tallers més notables de Barcelona. Aquests tallers estaven plens de maquinària i constaven de diverses seccions. Aquest joc de cafè ve de la secció d’orfebreria.

Sol·licita informació sobre Joieria i orfebreria catalanes, 1852-1939

Uneix-te a la llista

*Camp obligatori

 

×