Univers publicarà literatura i assaig escrits per autors catalans i estrangers, novells i consolidats, i recuperarà clàssics universals que no es troben en català.

Volem batejar aquesta iniciativa amb un llibre de relats, Barcelona Suites, un recull de contes escrits per onze de les nostres veus contemporànies més rellevants. Barcelona Suites pren el nom de la ciutat que li fa d’escenari, de teló de fons i de personatge. És la tonalitat que actua de fil conductor de les peces contrastades. La capital del nostre Univers.

Univers, el nou segell de Grup Enciclopèdia sota la batuta d’Ester Pujol, directora editorial de la Divisió Literària, vol agafar el testimoni agosarat i alhora homenatjar la mítica Biblioteca Univers que Carles Soldevila va dirigir abans de la guerra des de la Llibreria Catalònia, amb Antoni López-Llausàs com a editor i on van conviure traduccions i autors catalans.

La llibreria Catalònia, fundada el 1924 i amb una primera seu a la Plaça Catalunya, va començar a editar la col·lecció Biblioteca Univers el 1928. El nou segell Univers recupera l’esperit de Carles Soldevila i publicarà autors com Carla Gracia, Berta Jardí i Ramon Erra; autors estrangers actuals amb una gran projecció com Dan Mooney i el seu èxit internacional L’inesperat final del senyor Monroe; i grans clàssics de la literatura universal que encara no s’havien publicat en català o que ja no es troben a les llibreries, com El Napoleó de Notting Hill, de G.K. Chesterton, La família Aubrey, de Rebecca West o Assassinat a la llibreria, d’Edmund Crispin.

Publicarem llibres d’aquí i del món en català, creant un espai comú on puguin conviure veus joves amb altres de més consolidades, sense  renunciar al diàleg amb els clàssics. Univers serà un segell generalista, on publicarem llibres de ficció i no-ficció, assaig i poesia.

Hem volgut inaugurar-lo amb Barcelona Suites, un llibre de relats d’onze autors catalans amb la voluntat de ser una mostra de la gran qualitat de la literatura a casa nostra. La música i el paisatge de fons d’aquests onze relats és Barcelona perquè també ho va ser la Biblioteca Univers als anys 20.

Xavier Bosch, Roc Casagran, Natàlia Cerezo, Empar Moliner, Jordi Nopca, Sergi Pàmies, Adrià Pujol Cruells, Jordi Puntí, Clara Queraltó, Llucia Ramis i Sílvia Soler són els onze autors que han participat en aquest primer llibre d’Univers.

 

 

×