GÈNERE: Poesia
ENQUADERNACIÓ: Rústica amb solapes
MIDES: 13.2 x 21 cm.
PÀGINES: 1440
IDIOMA: Català
EAN: 9788418887017
PREU: 28.85€ / 30€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2021
Amb el suport de:

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

Joan Brossa

Poesia completa Joan Brossa
(1940-1960)

Sinopsi

Primer volum de la Poesia Completa de Joan Brossa.

La publicació de la poesia completa és imprescindible per tenir a l'abast tota l'obra poètica de Brossa, ordenada cronològicament, ja que avui dia és impossible aconseguir gran part dels llibres publicats en vida del poeta. Aquesta edició és necessària per entendre l'evolució i la variació de la poesia brossiana, els lligams amb les altres branques de la seva obra (el teatre, la prosa i la part visual) i la novetat de cada peça en el context de la seva època.

El públic podrà descobrir per primer cop la magnitud i l'heterodòxia del conjunt de la poesia de Joan Brossa i l'experimentació que dugué a terme amb tots els mitjans i formes que tenia al seu abast. D'aquesta manera, les diferents cares de la piràmide brossiana seran visibles i, al darrere de la infinitat de formes i figures, el lector hi veurà reflectida la veritat d'un ésser únic, que es considerava poeta sense més qualificatius.Sobre l'autor/a

Poeta en el més ampli sentit del mot, Joan Brossa (1919-1998) escriví poesia en estrofes tradicionals, poesia quotidiana, proses circumstancials i poètiques, teatre, guions de cinema, poesia visual i poesia objectual. Per a Brossa no existiren els gèneres ni les fronteres entre les arts. Començà a escriure durant la guerra civil, però fou mentre feia el servei militar que es llençà a l'experiència d'escriure imatges hipnagògiques. Ja a Barcelona, conegué J.V. Foix, Joan Miró i Joan Prats, gràcies als consells dels quals els seus primers llibres, La bola i l'escarabat (1941-43) o Fogall de sonets (1943-48), guanyaren en elaboració i retòrica. En la mateixa línia neosurrealista, escriví Romancets del Dragolí (1948) i començà la seva trajectòria teatral, segurament per la necessitat d'introduir acció i moviment als poemes. Participà en la realització de la revista Algol, llavor del que seria Dau al Set i escriví proses com el recull Proses de Carnaval (1949) o la pseudonovel.la Carnaval escampat o la invasió desfeta (1949). A partir de 1950, la seva poesia experimentà un tomb cap al compromís social i hi hagué un interès conceptual, que desenvolupà a partir dels anys seixanta (Poemes civils, El saltamartí). Paral·lelament, inicià experiències de poesia visual i objectual, que l'aconduirien cap al món de la plàstica. Les seves col·laboracions amb artistes són abundants: Tàpies (El pa a la barca, Novel·la), Miró (Oda a Joan Miró i Tres Joans), Perajaume (El bosc a casa), etc. En el camp teatral, els anys seixanta representen la intensificació d'accions-espectacle o altres gèneres parateatrals. A partir de la sorpresa que va suposar Poesia Rasa (1970) i els sis volums de Poesia escènica (1973-83) Brossa s'anà imposant com una de les figures cabdals de la literatura catalana contemporània, alhora que començava a ser reconegut internacionalment com a artista plàstic. Des de la primera exposició antològica a la Fundació Miró al 1986, les exposicions i la confecció d' objectes es convertiren en una constant per ell. En els seus últims llibres es constata una continguda i emotiva reflexió sobre la vida i la mort, plena de digressions i serenitat.Joan Brossa ha estat reconegut amb el premi Ciutat de Barcelona 1987, la medalla Picasso de la Unesco 1988, el Premi Nacional d'Arts Plàstiques 1992, Premi Nacional de Teatre de la Generalitat 1998, entre altres.

Tornar al catàleg

Segueix Univers a les xarxes socials


×