GÈNERE: Assaig i divulgació
ENQUADERNACIÓ: Rústica amb solapes
MIDES: 15 x 23 cm.
PÀGINES: 336
IDIOMA: Català
EAN: 9788418375781
PREU: 28.8€ / 29.95€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2021


COMPRAR

Vicenç Altaió

Miró i els poetes catalans

Sinopsi

Miró i els poetes catalans és un traçat biogràfic de Miró i de la literatura artística que se li ha dedicat, i s'entrellaça amb les biografies paral·leles dels poetes, els quals, encadenats, travessen tot el segle i les vicissituds més significatives que tant ell com els altres van viure en el camp cultural i poliìtic.

«Vaig freqüentar molt els poetes perquè pensava que calia superar la cosa "plàstica" per atènyer la poesia.» JOAN MIRÓ

Sobre l'autor

Vicenç Altaió (1954), poeta, assagista, crític d'art, articulista d'opinió, editor, agitador cultural i traficant d'idees. Va impulsar les revistes Tarotdequinze, Èczema, Àrtics i Cave Canis. Va ser director del KRTU (Cultura, Recerca, Tecnologia, Universals) i de l'Arts Santa Mònica (Arts, Ciència, Pensament i Comunicació), i actualment és el president de la Fundació Joan Brossa. Ha estat comissari de nombroses exposicions de tema artístic, literari i científic. Darrerament ha publicat Miró i els poetes catalans. Va fer el paper de Casanova en el film Història de la meva mort, d'Albert Serra.

A l'aguait de les oscil·lacions estètiques i les aportacions del pensament crític i científic, ha anat construint una obra ben personal. D'entre els seus llibres destaquen els 10 volums de la sèrie "Tràfic d'idees" i la poesia, recollida a Massa fosca (Poesia 1978-2004) i continuada a Santa Follia de Ser Càntic i Radicals lliures. A Vicenç Altaió, els ulls fèrtils. Llibres amb artistes i un traficant d'idees es recullen 27 llibres d'artista.

Segueix Univers a les xarxes socials


×