GÈNERE: Assaig i divulgació
ENQUADERNACIÓ: Rústica amb solapes
MIDES: 15 x 23 cm.
PÀGINES: 336
IDIOMA: Català
EAN: 9788418375781
PREU: 28.8€ / 29.95€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2021

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

Vicenç Altaió

Miró i els poetes catalans

Sinopsi

Miró i els poetes catalans és un traçat biogràfic de Miró i de la literatura artística que se li ha dedicat, i s'entrellaça amb les biografies paral·leles dels poetes, els quals, encadenats, travessen tot el segle i les vicissituds més significatives que tant ell com els altres van viure en el camp cultural i poliìtic.

«Vaig freqüentar molt els poetes perquè pensava que calia superar la cosa "plàstica" per atènyer la poesia.» JOAN MIRÓ

Sobre l'autor/a

Vicenç Altaió (1954), poeta, assagista, crític d'art, articulista d'opinió, editor, agitador cultural i traficant d'idees. Va impulsar les revistes Tarotdequinze, Èczema, Àrtics i Cave Canis. Va ser director del KRTU (Cultura, Recerca, Tecnologia, Universals) i de l'Arts Santa Mònica (Arts, Ciència, Pensament i Comunicació), i actualment és el president de la Fundació Joan Brossa. Ha estat comissari de nombroses exposicions de tema artístic, literari i científic. Darrerament ha publicat Miró i els poetes catalans. Va fer el paper de Casanova en el film Història de la meva mort, d'Albert Serra.

A l'aguait de les oscil·lacions estètiques i les aportacions del pensament crític i científic, ha anat construint una obra ben personal. D'entre els seus llibres destaquen els 10 volums de la sèrie "Tràfic d'idees" i la poesia, recollida a Massa fosca (Poesia 1978-2004) i continuada a Santa Follia de Ser Càntic i Radicals lliures. A Vicenç Altaió, els ulls fèrtils. Llibres amb artistes i un traficant d'idees es recullen 27 llibres d'artista.

Tornar al catàleg

Segueix Univers a les xarxes socials


×