GÈNERE: Novel·la
ENQUADERNACIÓ: Rústica amb solapes
MIDES: 13.1 x 21 cm.
PÀGINES: 200
IDIOMA: Català
EAN: 9788418887406
PREU: 20.1€ / 20.9€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2022


COMPRAR

Rafael Vallbona

La musa de la plaça Reial

Sinopsi

Un viatge a la Barcelona jazzística dels anys seixanta.

En plena i fosca època franquista de censura permanent, Vallbona ens trasllada a una Barcelona clandestina de «bars, alcohol, noies, jazz, fum i quimeres de somiatruites que es pensaven que eren a Saint-Germain-des-Prés», transitada, entre d'altres, per Joan de Sagarra i Vázquez Montalbán, i marcada pel naixement de la mítica sala Jamboree, que molt aviat comptaria amb els Jazz Brothers i la Gloria Stewart, que es va convertir en la musa jazzística de la ciutat.

L'efervescència d'aquesta Barcelona tan viva i alternativa va quedar del tot truncada amb l'assassinat de Francisco Rovirosa, empresari i propietari, i la posterior repressió aplicada sobre els clubs de jazz i els seus principals reclams, entre els quals s'hi comptava Gloria Stewart.

Sobre l'autor

Rafael Vallbona (Barcelona, 1960) és autor de més d'una seixantena de llibres, alguns dels quals han estat traduïts al castellà, el francès o l'italià. Ha guanyat els premis Just Manel Casero i Roc Boronat de narrativa, Amat Piniella i Nèstor Luján de novel·la històrica, Ernest Udina de periodisme, Columna Jove i Ramon Muntaner de novel·la juvenil, Ferran Canyameres de novel·la negra, Cadaqués a Rosa Leveroni i Jocs Florals de Barcelona de poesia, entre d'altres. Col·laborador a premsa, ràdio i televisió, ha estat professor a la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Segueix Univers a les xarxes socials


×