GÈNERE: Assaig i divulgació
ENQUADERNACIÓ: Rústica amb solapes
MIDES: 15 x 23 cm.
PÀGINES: 560
IDIOMA: Català
EAN: 9788418887222
PREU: 21.15€ / 22€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2022

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

Francesc Torres

La campana hermètica

Sinopsi

Les memòries d'un dels artistes catalans amb més prestigi internacional.

Prenent com a punt de partida una peça autobiogràfica exposada al MACBA, Francesc Torres mira enrere i ens regala unes memòries lúcides, substancioses, esmolades i honestes que entrellacen la biografia personal amb l'evolució de l'art i la història universal.

Pioner del videoart i amb exposicions arreu del món (Whitney Museum, MoMA, International Center of Photography, Nationalgalerie, Museu Rus...),Torres ha estat protagonista i testimoni privilegiat de l'evolució de l'art contemporani i de grans esdeveniments com el Maig del 68 o els atemptats de l'11S a Nova York, on ha viscut gran part de la seva vida.

Sobre l'autor/a

Francesc Torres, artista catalano-nord-americà, nascut a Barcelona l'any 1948.Va començar la seva carrera el 1967 i encara no se n'ha cansat. Pioner del videoart, ha treballat en el camp de l'art conceptual, la fotografia i la instal·lació multimèdia, també en l'espai públic i en les arts escèniques. Les seves obres són presents en col·leccions d'arreu del món i ha exposat, entre d'altres, al Whitney Museum of American Art (NY), al MoMA (NY), a l'International Center of Photography (NY), al Carnegie Institute (Pittsburgh), al Museum of Contemporary Art (Los Angeles), a la Nationalgalerie (Berlín), al Rudolfinum (Praga), al Museu Rus (Sant Petersburg), al Reina Sofía (Madrid), al Guggenheim (Bilbao), a la Fundació Joan Miró, al MACBA i al MNAC (Barcelona). Ha viscut a París, Chicago, Nova York, San Francisco i Berlín, i ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals. La reflexió crítica i la memòria històrica són alguns dels seus temes centrals. Per complicar més les coses, també escriu.

Tornar al catàleg

Segueix Univers a les xarxes socials


×