GÈNERE: Assaig i divulgació
ENQUADERNACIÓ: Rústica amb solapes
MIDES: 15 x 23 cm.
PÀGINES: 264
IDIOMA: Català
EAN: 9788418375811
PREU: 28.8€ / 29.95€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2022

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

David Armengol

Art emergent: la collita i el viatge

Sinopsi

Una història inèdita de l'art emergent i de les noves generacions d'artistes nascuts entre els vuitanta i els noranta.

Malgrat ser una tipologia artística imprescindible per entendre l'art contemporani a Catalunya, no s'ha publicat fins ara cap assaig que, amb una perspectiva amplia i rigorosa, n'escrigui la història. Aquest llibre suposa una revisió particular de l'art emergent català, tot basant-se en una lectura del context artístic narrada a través dels moviments (els viatges) i les permanències en el territori (les collites) dels i les artistes que inicien i busquen consolidar les seves trajectòries des de Catalunya.

La publicació es desplega en dues parts complementàries. Per una banda, una anàlisi de l'ecosistema de les arts emergents a Catalunya: convocatòries, centres d'art, galeries, etc. I per l'altra, una suma de veus protagonistes, una llista d'artistes que, des de diferents disciplines, sustenten una tipologia d'art vigorossament vigent.

Sobre l'autor/a

David Armengol. Nascut a Barcelona l'any 1974, és comissari d'exposicions, gestor cultural i, actualment, director artístic del Centre d'Art La Capella, un dels espais dedicats a l'art emergent més rellevants de Catalunya. La seva trajectòria ha estretament lligada a aquesta tipologia d'art, participant en la gestió de diversos centres i comissariant projectes a la Fundació Joan Miró, la Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani, el Centre d'Art La Panera o el Centre d'Art Tecla Sala. Destaquen també projectes amb artistes, com Sota l'Ossa Major d'Àngels Ribé, o La casa empática de Yamandú Canosa, en la 58a edició de la Biennal de Venècia. Armengol ha escrit en nombrosos catàlegs i llibres d'artistes i ha excercit la crítica d'art amb un estil proper a la novel·la i la crónica.

Tornar al catàleg

Segueix Univers a les xarxes socials


×