GÈNERE: Novel·la
ENQUADERNACIÓ: Rústica amb solapes
MIDES: 13.1 x 21 cm.
PÀGINES: 200
IDIOMA: Català
EAN: 9788418887185
PREU: 18.27€ / 19€
ANY DE PUBLICACIÓ: 2022

COMPRARConsulta l'agenda d'actes

Carla Gracia

Amb ulls de dona
Una biografia de Mercè Pàniker

Sinopsi

Aquesta és la història de la vida d'una dona que va ser innovadora en el seu temps però que va quedar invisibilitzada pels homes de la seva família.

Filla d'un indi i d'una catalana, Mercè Pàniker va créixer a la Barcelona dels anys vint del segle passat i va passar l'adolescència en un internat de l'Alemanya nazi, d'on tornaria en esclatar la Segona Guerra Mundial. Va estudiar química a la Universitat de Barcelona, i poc després un màster a la Universitat de Leeds, on hi havia matriculades només quatre noies entre més de vint nois. Sovint va ser l'única dona en un món d'homes i sempre va mirar de cara a tothom, sense excusar-se, sense demanar permís.

En tornar a Barcelona, es va posar al capdavant de l'empresa familiar Pàniker, S.A. d'encolats i va promoure una xarxa associativa forta dins del sector químic. Quan el seu marit mor de manera sobtada, ella, a més, haurà de pujar els seus quatre fills tota sola. Amb l'arribada de la democràcia, s'involucrarà en la defensa de les llibertats i en la igualtat de les dones.

Sobre l'autor/aCarla Gracia Mercadé (Barcelona, 1980) és doctora en escriptura creativa per la Bath Spa University d'Anglaterra i professora d'escriptura a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). El 2014 va veure la llum la seva primera novel·la, Set dies de Gràcia, que va ser traduïda al castellà, a l'italià i al polonès. Per aquesta obra va rebre, entre altres premis, el Premi Alghero Donna de literatura i periodisme, en la secció internacional de la Fira del Llibre de Roma. Des d'aleshores ha publicat, també a Univers, la novel·la L'abisme (2019) i Ens recordaran (2022). Està especialitzada en l'escriptura transnacional, la bioficció i el procés creatiu de l'escriptura. És directora del programa sobre escriptura La pàgina en blanc a Fibracat TV.

Tornar al catàleg

Segueix Univers a les xarxes socials


×