Tots els llibres d’Univers tindran una mateixa línia estètica, dissenyada per Enric Jardí, amb il·lustracions escollides i realitzades expressament per a cada títol.


El logotip és una paraula composta tipogràficament en itàlica, sense alteració, que ens remet a llibre, literatura… Al final, se li afegeix un cursor que ens il·lustra la manera com escrivim avui en dia i que ens transmet conceptes com creació i modernitat. Aquest cursor és, alhora, un element tipogràfic,  un signe que ha quedat substituït per la barra inclinada de la màquina d’escriure, un signe modern que tenim sempre molt present.

 

Quant a la tipografia, Enric Jardí ha triat la lletra Brabo, una novetat feta pel brasiler Fernando Mello a la foneria britànica Font Smith. Es tracta d’una lletra romana del segle XXI amb detalls de lletres holandeses del segle XVII. La rodona és molt clara, amb una minúscula grossa i amb formes arrodonides. La cursiva, com passa amb les lletres de llibre, és estreta i molt diferenciada de la rodona.

El segell tindrà un disseny unitari també pel que fa a cobertes, amb il·lustracions escollides per a cada títol o encarregades expressament a il·lustradors d’aquí.

×