El llibre de relats Barcelona Suites, va inaugurar el segell Univers ara fa un any. Reunia els principals escriptors de la literatura catalana, en un panorama divers que incloïa autors amb una llarga trajectòria i altres escriptors joves de gran qualitat. En aquell volum hi van participar Xavier Bosch, Roc Casagran, Natàlia Cerezo, Empar Moliner, Jordi Nopca, Sergi Pàmies, Adrià Pujol Cruells, Jordi Puntí, Clara Queraltó, Llucia Ramis i Sílvia Soler. Alguns d’ells, s’han incorporat a la nòmina d’Univers, com Sílvia Soler. Ara, per celebrar el primer aniversari proposem un nou llibre de relats, Nits d’estiu.

L’objectiu d’Univers és publicar literatura i assaig, escrits per autors catalans i estrangers, novells i consolidats, i recuperar clàssics universals que fins ara no es trobaven en català. En aquests mesos, el segell de Grup Enciclopèdia ha publicat autors d’aquí com Rafel Nadal, Àngel Casas, Mar Bosch Oliveras, Carla Gracia, Miquel Esteve, Berta Jardí i Ramon Erra. Aquesta tardor incorporem al nostre catàleg Lluís Llach, amb Escac al destí, Antoni Pladevall, amb La clau anglesa, i Imma Monsó, amb la novel·la curta Germanes.També han aparegut al catàleg d’Univers en el darrer any autors estrangers actuals amb una gran projecció com Lisa See i L’illa de les dones del mar, o Dan Mooney i el seu èxit internacional L’inesperat final del senyor Monroe, i Això és plaer, de Mary Gaitskill. Aquesta tardor Univers amplia el seu catàleg amb destacats títols com Matant el temps, de Lucy Caldwell, Expectatives, d’Anna Hope, i El Mur, de John Lanchester.

A més, s’han publicat grans clàssics de la literatura universal com El Napoleó de Notting Hill, de G.K. Chesterton, La família Aubrey, de Rebecca West, Crim a la botiga de joguines, d’Edmund Crispin, o Pares i fills, d’Ivy Compton-Burnett. Una tria de clàssics que d’aquí al desembre s’amplia amb No es pot escapar, de Boris Vian i l’Oulipo, El cor de la nit, el segon títol de la trilogia de Rebecca West, i Picwick, de Charles Dickens, amb l’extraordinària traducció de Josep Carner.

Un any després, Univers també compta amb una col·lecció de novel·la negra que s’anirà ampliant al llarg de 2020, amb títols com Els planificadors, del coreà Un-su Kim, i Gener de Sang, d’Alan Parks, que inaugura la sèrie Harry McCoy. Aquesta tardor també publicarà Enemic invisible, de Peter May, un referent de la novel·la negra anglosaxona, i iniciarà una nova sèrie de Jordi Sierra i Fabra, protagonitzada per la periodista d’investigació Magda Ventura i que s’obre amb el títol La conspiració del coltan.

En aquest primer any també hem encetat la col·lecció La joie de vivre, que es va estrenar amb els títols Diari de Florència, de Diana Athill i amb Mar d’estiu, de Rafel Nadal, que encapçala la llista dels llibres més venuts. A aquests dos títols s’hi incorporaran Cinc hores a Venècia, de Miquel Molina, i Moments d’inadvertida felicitat, de Francesco Piccolo.

Jordi Puntí ha inaugurat aquest més de maig el nou projecte d’editor convidat, que pretén obrir el segell de Grup Enciclopèdia a noves sensibilitats. Després d’Això és plaer, Puntí triarà quatre títols cada any per al segell, al llarg del 2020 i el 2021.

×