La Biblioteca Pública de Tarragona, la Marcel·lí Domingo de Tortosa, la Bibliioteca Carles Rahola de Girona i la Bibliioteca Guinardó-Mercè Rodoreda de Barcelona han estrenat el cicle de xerrades sobre Plensa i Estellés a càrrec d’Àlex Broch, crític literari i director de la nova Història de la Literatura Catalana i de Jèssica Jaques, professora d’Estètica i Teoria de les Arts a la UAB. Les pròxima edició serà el 4 de juny, a les 19 h, a la Bibliioteca Pública de Lleida. A través del llibre Plensa/Estellés L’Hotel París, editat pel Grup Enciclopèdia, Àlex Broch i Jèssica Jaques s’endinsen en l’obra de dues figures cabdals del nostre patrimoni cultural, com són el poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, i l’artista barceloní Jaume Plensa.

L’acte s’estructura en tres parts:

Projecció d’un breu documental on Jaume Plensa explica la importància de la poesia en la seva obra i la seva relació amb Vicent Andrés Estellés.
Conversa sobre la relació entre art i poesia a càrrec de Jèssica Jaques i Àlex Broch
Lectura de poemes del llibre L’Hotel París de Vicent Andrés Estellés.

Jèssica Jaques és professora d’Estètica i Teoria de les Arts a la UAB i col·laboradora acadèmica del Museu Picasso de Barcelona. Llicenciada en Història de l’Art (UAB, 1991), Doctorada en Filosofia (Universitat Autònoma de Barcelona, 1998) i llicenciada en Filosofia (UAB, 1990) ha basat les seves línies de recerca en Picasso, la revisió de l’estètica kantiana i neokantiana, l’estètica aplicada, la gestació del vocabulari i argumentari de l’estètica i de la filosofia de l’art, i l’estètica gustatòria. Ha publicat els llibres Picasso en Gósol, 1906: un verano para la modernidad (2007) i La estética del Románico y el Gótico (2003).

Àlex Broch Professor i investigador, a la Universitat Rovira i Virgili (1995-2005) i des del 1995 ho és d’Història del Teatre Universal a l’ Institut del Teatre. A l’activitat docent i de recerca cal afegir tasques com a crític literari (Avui, Serra d’Or, la Vanguardia), i  al sector editorial, a Edicions de la Magrana (1980-87), Edicions 62 i Península (1988-95), Edicions Proa (1998- 2007) i dins del Grup Enciclopèdia Catalana. Compta també amb una extensa bibliografia sobre literatura catalana, ha elaborat antologies i ha treballat poetes com Miquel Martí i Pol i Pere Quart. És director de la revista Estudis Escènics de l’Institut del Teatre, membre del consell de direcció de la de clàssics grecs i llatins Bernat Metge.

Durant l’activitat, es pot consultar el llibre Plensa/Estellés L’Hotel París, que el Grup Enciclopèdia. va donar a cada una de les biblioteques on es realitza l’acte.

×